Al Pacino: The Godfather’da oynadığım için çok şanslıyım 

Ünlü aktör Al Pacino, unutulmaz 'Baba' (The Godfather) filminin 50. yılı yaklaşırken efsane rolünün hayatını nasıl değiştirdiğini anlattı. Pacino, o role sahip olduğu için çok şanslı olduğunu ve bu rolün hayatındaki etkisine hala şaşırdığını söyledi.

Haberler ntv.com.tr 10.03.2022 - 10:41 Son Güncelleme : 10.03.2022 - 11:14

  • 1

    Ünlü yıldız Al Pacino, Baba (The Godfather) filminin 50. yıl dönümü öncesi basına açıklamalar yaptı. Pacino, kariyerindeki unutulmaz rolüyle ilgili, çok şanslı olduğunu ve bu rolün hayatına büyük etkisine şaşırdığını dile getirdi.

  • 2

    Al Pacino, Marlon Brando ve Robert De Niro gibi isimlerin başrolleri paylaştığı dünyaca ünlü 1972 yapımı, ‘The Godfather’ filmi bu sene 50. senesine giriyor.

    Filmin yıl dönümü yaklaşırken, Pacino filmde canlandırdığı unutulmaz 'Michael Corleone' karakteriyle ilgili konuştu.

  • 3

    40'lar ve 50'lerin Amerika'sında İtalyan mafya ailesinin derin öyküsünü konu alan film, Pacino’nun hayatına etkisi uzun yıllar sürecek Michael Corleone'nin karakterini katmıştı.

    Rolün etkisini uzun yıllar üzerinden atamayan ünlü aktör, basına son açıklamasında, canlandırdığı karakterin o zamanlar hayatına bu kadar büyük etkileri olacağını düşünmediğini söyledi.

  • 4

    Pacino, filmi çekerken daha 31 yaşındaydı ve filmdeki rolü hayatında çok şey değiştirmişti.

    Ünlü aktör, o yıllarda The New York Times’a verdiği bir röportajda, Oscar adayı gösterildiği rolü sonrası gelen şöhretle başa çıkmakta çok zorlandığını söylemişti.  

  • 5

    Ünlü aktör, filmin hayatı ve kariyeri üzerindeki büyük etkisini de şöyle açıkladı:

    "Kendimi birdenbire başka bir dünyada buldum. Tüm gözler benim üzerimdeydi. Tabii ki, filmdeki diğer karakterler de çok göz önündeydi. Canlandırdığım karakter, bana baş etmesi zor olan yeni bir kimlik verdi.”

  • 6

    Pacino, 'The Godfather' filminin yönetmeni ve senaristi Francis Ford Coppola'nın kendisine olan ilgisini başta fazla ciddiye almadığını da sözlerine ekledi.

    Ünlü aktör, bu rol öncesi yalnızca bir filmde yer almıştı.

  • 7

    The Godfather filmi, Pacino’nun En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu adaylığını da içeren 11 dalda Oscar'a aday gösterilmişti.

    Film, Oscar’da En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu (Brando) ve En İyi Uyarlama Senaryo (Coppola ve Mario Puzo) ödüllerini almıştı.

    The Godfather, Pacino'nun hala en çok bilinen filmleri arasında yer alıyor.

  • 8

    Pacino, en son Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto’nun başrollerini üstlendiği ve Ridley Scott yönetmenliğindeki House of Gucci filminde rol almıştı.

  • 9

    Baba (The Godfather) filmi, 50. Yılına özel Amerika’da yeniden gösterime girdi.

    Filmin, 50. yılında tekrar vizyona girmesi şerefine özel bir fragman yayınlandı.

    İlki 24 Mart 1972'de vizyona giren serinin üç filmi de üç yıl boyunca restore edildi. Üçlemenin tamamı 22 Mart 2022'de ilk kez 4K Ultra HD olarak sunulacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.