Bugün kandil mi, ne kandili? 14 Eylül Cumartesi Mevlid Kandili mi? (2024 Diyanet kandil takvimi)

Bugün kandil mi, ne kandili sorusunun yanıtı, dini vazifelerini yerine getirmek isteyen vatandaşların gündeminde yer almaya başladı. Kandil tarihleri, tüm İslam camiası tarafından sorgulanan ve merak edilen dini günler arasında yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılında idrak edilecek kandillerin tarihini resmi internet sitesinden paylaşmıştı. Milyonlarca Müslüman ise "Bugün kandil mi, ne kandili?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, bugün kandil mi, 14 Eylül ne kandili? İşte 2024 Diyanet kandil tarihleri.

Haberler 14.09.2024 - 09:25

  • 1
    2024 yılının son kandili olan Mevlid Kandili için geri sayım başladı. Tüm İslam camiası tarafından büyük önem arz eden kandil günlerinde, milyonlarca Müslüman ibadet edip, namaz kılarak dini vazifelerini yerine getiriyor. Peki, bugün kandil mi, ne kandili? 14 Eylül Mevlid Kandili mi?
  • 2
    En son 24 Şubat Cumartesi akşamı Regaip Kandili idrak edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Vakit Hesaplama Bölümü'nün "vakithesaplama.diyanet.gov.tr" internet adresinde yer alan bilgiye göre, yılın son kandili olan Mevlid Kandili, bu yıl eylül ayına denk gelecek.
  • 3

    14 EYLÜL NE KANDİLİ?

    İslam peygamberi Muhammed'in doğum gecesi ve aynı zamanda hicri rebiülevvel ayının on ikinci gecesi olan Mevlid Kandili, bu yıl 14 Eylül'de idrak edilecek. İslam Nebisi, Ashab-ı Kiram, Emevîler ve Abbâsîler dönemlerinde herhangi bir kutlama örneğine rastlanmayan rebiülevvel ayının on ikinci gecesi olan Mevlid Kandili, ilk defa hicretten yaklaşık üç yüz elli yıl kadar sonra Mısır'da, Şii Fâtımî Devleti döneminde kutlanmaya başlamıştır.
  • 4

    MEVLİD NE DEMEK?

    Mevlid, "doğum zamanı" demektir. Sünniler, rebiülevvel ayının on birinci gecesini on ikinciye bağlayan geceyi (Miladi 25-26 Nisan 571 tarihine Muhammed'in doğum gününe rastlaması nedeniyle Mevlid kutlanır.)
  • 5

    2024 KANDİL TAKVİMİ

    11 Ocak Perşembe: Regaib Kandili
    12 Ocak Cuma: Üç Ayların Başlangıcı
    6 Şubat Salı: Mirac Kandili
    24 Şubat Cumartesi: Berat Kandili
    11 Mart Pazartesi: Ramazan Başlangıcı
    5 Nisan Cuma: Kadir Gecesi
    9 Nisan Salı: Arefe
    10 Nisan Çarşamba: Ramazan Bayramı (1.Gün)
    11 Nisan Perşembe: Ramazan Bayramı (2.Gün)
    12 Nisan Cuma: Ramazan Bayramı (3.Gün)
    15 Haziran Cumartesi: Arefe
    16 Haziran Pazar: Kurban Bayramı (1.Gün)
    17 Haziran Pazartesi: Kurban Bayramı (2.Gün)
    18 Haziran Salı: Kurban Bayramı (3.Gün)
    19 Haziran Çarşamba: Kurban Bayramı (4.Gün)
    7 Temmuz Pazar: Hicri Yılbaşı
    16 Temmuz Salı: Aşure Günü
    14 Eylül Cumartesi: Mevlid Kandili

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.