Suç makinesinin bozuk para tuzağı: Benzinci ve fırınları dolandırdı 

İstanbul’da madeni para ihtiyacı olan iş yeri sahiplerini dolandıran şüpheli polis tarafından yakalandı. Şüphelinin iş yerlerini “Bozuk paraya ihtiyacınız varsa dükkanımdan alabilirsiniz.” sözleriyle aradığı, ardından da mağdurları yolda karşılayarak, “Benim bir işim çıktı. Sen parayı bana ver, bozuk paraları karşıdaki dükkandan alırsın.” diyerek ortadan kaybolduğu belirlendi. Poliste daha önceden 35 suç kaydı, 21 ayrı dosyadan da araması olduğu belirlenen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberler DHA 22.08.2024 - 09:56

  • 1
    İstanbul’da bozuk para yalanıyla dolandırıcılık yapan bir kişi polis tarafından yakalandı.
  • 2

    Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri bozuk para almaya çalışırken dolandırılan mağdurların şikayeti üzerine soruşturma başlattı.

    Mağdurların ifadelerine göre şüphelinin benzinci, fırın gibi işyerlerini telefona aradığı ve elinde yüklü miktarda bozuk para olduğunu söyleyerek, dükkanına gelmeleri halinde kendilerine bozuk paraları verebileceğini söylediği öğrenildi.

    Tuzağa düşen mağdurları, adresini verdiği sözde dükkanın yakınında karşılayan şüphelinin, “Benim acil bir işim çıktı. Sen paraları bana ver. Bozuk paraları dükkandan alırsın.” diyerek dolandırdığı belirlendi.

    Mağdurların dükkana para almak için gittiklerinde dolandırıldıklarını anladıkları öğrenildi.

  • 3

    SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

    Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışmada şüphelinin sokakta mağdurları beklediği anların güvenlik kamerası görüntülerine ulaştı.

    Güvenlik kamerası görüntülerinden kimliği tespit edilen Doğan Y, 21 Ağustos günü düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

    Şüphelinin sorgusu Asayiş Şube Müdürlüğü’nde yapıldı.

  • 4

    Şüphelinin daha önceden poliste 35 suç kaydı ve 21 ayrı dosyadan da araması olduğu ortaya çıktı.

    Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

    Ardından da tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.