Şehit mühendis Zahide Güçlü Ekici, GÖKBEY projesinde aktif rol almış

TUSAŞ'a yönelik dün düzenlenen terör saldırısında makine mühendisi Zahide Güçlü, evlilik yıl dönümünde, eşinin gönderdiği çiçeği almak için nizamiyeye gittiği sırada şehit oldu. Ekici'nin, GÖKBEY genel maksat helikopteri projesinde aktif rol aldığı ortaya çıktı.

Haberler DHA 24.10.2024 - 15:14 Son Güncelleme : 24.10.2024 - 15:16

  • 1
    TUSAŞ'a yönelik dün düzenlenen terör saldırısında makine mühendisi Zahide Güçlü Ekici, eşi Yalçın Ekici'nin 14'üncü evlilik yıl dönümleri nedeniyle kendisine gönderdiği çiçeği almak için nizamiyeye gittiği sırada şehit oldu.
  • 2
    Balıkesir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu olan Zahide Güçlü Ekici'nin, TUSAŞ'ta yerli ve milli imkanlarla geliştirilen GÖKBEY genel maksat helikopterinin imalatında aktif olarak görev aldığı öğrenildi.
  • 3
    TUSAŞ'ta daha pek çok projede görev alan Ekici'nin, oturduğu binanın önünde taziye alanı oluşturuldu.
  • 4

    EVİN GİRİŞİNE BOTLARI KONULDU

    Türk bayrağı asılan binanın girişine ise Ekici'nin dün saldırı sırasında ayağında bulunan botları konuldu.

    Ekici ailesi binanın önünde taziyeleri kabul etti.

  • 5

    "ŞEHİTLİK ONA ÇOK YAKIŞTI"

    Zahide Güçlü Ekici'nin ağabeyi Hamit Kurtuluş Güçlü de "Melek gibi bir insandı. Çok yardımseverdi. Yardımsever bir insandı. Vatanına çok bağlıydı, çok severdi. Şehitlik ona çok yakıştı. Yaptığı işten gurur duyuyordu." diye konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.