Saatte 20 gök taşı görülebilecek: Orionid meteor yağmuru ne zaman?

Orionid meteor yağmuru, her yıl ekim ayında meydana gelen ve Halley Kuyruklu Yıldızı'ndan kaynaklanan bir meteor yağmurudur. Bu olay, Halley Kuyruklu Yıldızı'nın yörüngesinde bıraktığı parçacıkların, Dünya'nın atmosferine girmesiyle oluşur. Peki,Orionid meteor yağmuru ne zaman gerçekleşecek? 

Haberler 12.10.2024 - 15:13

  • 1
    Orionid meteor yağmuru, her yıl Ekim ayı ortalarında zirve yapar. Genellikle 2-3 gün süren bu etkinlik, özellikle 21-22 Ekim tarihleri civarında en yoğun gözlemlenebilir. Eğer bu tarihlerde açık bir gökyüzü bulursanız, Orionid meteorlarını izlemek için iyi bir fırsatınız olacaktır.
  • 2

    ORİONİD METEOR YAĞMURU NE ZAMAN?

    Orionid Gök Taşı Yağmuru, her yıl Ekim ayında meydana gelen ve Halley Kuyruklu Yıldızı'ndan kaynaklanan bir meteor yağmurudur. Bu olay, Halley Kuyruklu Yıldızı'nın yörüngesinde bıraktığı parçacıkların, Dünya'nın atmosferine girmesiyle oluşur.
  • 3

    ORİONİD METEOR YAĞMURU NEDİR?

    Orionid'ler, adını Orion takımyıldızından alır; çünkü bu meteorlar, bu takımyıldızından sanki fışkırıyormuş gibi görünür.
  • 4
    Genellikle saatte 20 kadar meteor gözlemlenebilir. Gözlemler, özellikle karanlık ve açık bir gökyüzünde daha iyi yapılır. Orionid Gök Taşı Yağmuru, hem amatör astronomlar hem de gökyüzü gözlemcileri için heyecan verici bir etkinliktir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.