Osmaniye’de akılalmaz dolandırıcılık: Market çeki karşılığında kimlik bilgilerini alıp banka hesabı açtılar

Osmaniye’de akılalmaz bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Türkiye Pakistan İş İnsanları Platformu adına 500 liralık hediye çeki dağıtan şüpheliler, hediye çeki karşılığında vatandaşların kimlik bilgilerini toplayıp, videolarını çekti. Şüpheliler, bu kimlik bilgileriyle vatandaşlar adına banka hesabı açıp, işlem yaptı. Mağdur vatandaşların şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, 8 şüpheli kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamalarıyla tutuklandı.

Haberler DHA 02.10.2024 - 13:35

  • 1
    Türkiye Pakistan İş İnsanları Platformu adına hediye çeki dağıtan şüpheliler, kimlik bilgilerini aldıkları vatandaşların adına izinsiz şekilde banka hesabı açtı.
  • 2

    HEDİYE ÇEKİ KARŞILIĞINDA VİDEO

    Olay Osmaniye’de yaşandı.

    Türkiye Pakistan İş İnsanları Platformu adına hazırlanan 500’er liralık market çekleri 12 bin 500 vatandaşa dağıtıldı.

    İddiaya göre hediye çeki karşılığında vatandaşların kimlik bilgileri alındı, bazılarının da videoları çekildi.
  • 3

    HESAP AÇIP, İŞLEM YAPTILAR

    Şüphelilerin kimlik bilgilerini aldıkları vatandaşlar adına bankalarda hesap açtığı öne sürüldü.

    Şikayet üzerine harekete geçen emniyet güçleri, yapılan incelemede açılan bazı hesaplarda para giriş çıkışları olduğunu belirledi.

  • 4

    EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

    Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında 30 Eylül günü düzenlenen eş zamanlı operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.

  • 5

    KARA PARA AKLAMA SUÇLAMASI

    Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Volkan Ö., Mert B., Nazlıcan İ., Haşim İ., Ufuk Ö., Ezgi B., Tuğçe Nur T. ve Sultan B. kara para aklama ve dolandırıcılık suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    Şüpheli Filiz A. Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

    Şüpheliler, ifadelerinde, banka hesapları açılmasıyla ilgili bir bilgilerinin olmadığını belirterek haklarındaki suçlamaları reddetti.
  • 6

    VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

    Dolandırıcılık olayıyla ilgili olarak Osmaniye Valiliği bir açıklama yaptı.

    Valilik açıklamasında 5 bin 192 mağdurun ifadesinin alındığı belirtilerek, mağdur vatandaşların herhangi bir maddi zararının olmadığı bildirildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.