Off-road aracı 100 metrelik uçurumdan düştü: 2 kişi helikopterle alındı


Bursa’nın İnegöl ilçesinde off-road aracı, 100 metrelik uçuruma düştü. Yaralanan 2 kişi Sikorsky helikopter ile alınıp hastaneye götürüldü. Bölgeden dönen sağlıkçılar ise kaza geçirdi.

Haberler DHA 05.08.2024 - 07:10 Son Güncelleme : 05.08.2024 - 07:13

  • 1

    Olay, dün İnegöl ilçesi Kıran Mahallesi'nde meydana geldi.

    Şükrü Bolat (23) ile Şafak Temur'un (26), sarp arazide seyir halinde oldukları off-road  aracı, 100 metrelik uçuruma düştü.

    İhbarla bölgeye İnegöl İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı 2 Jandarma Asayiş Timi ile Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

  • 2

    Uçuruma inen ekipler, yaralıları sıkıştıkları araçtan çıkarırken, bölgenin dik ve sarp olması nedeniyle tahliye için Aydın Hava Filo Komutanlığı'ndan vinç tertibatı olan S70 Sikorsky helikopter talep edildi.

    Helikopterin bölgeye ulaşması ile yaralılar, 5 saat sonra bulundukları uçurumdan çıkarıldı.

  • 3

    Kurtarma operasyonu kamera ile saniye saniye görüntülenirken, araçtan çıkarılan yaralıların helikopter bölgeye ulaşana kadar ekipler ve vatandaşlar tarafından başlarının üzerine tutulan kamp sandalyeleri ile güneşten korunduğu görüldü.

    Sedye ile helikoptere alınan Şükrü Bolat ile Şafak Temur, kaldırıldıkları Bursa Şehir Hastanesi'nde tedaviye alınırken, aracı kullandığı öğrenilen Temur'un durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

  • 4

    BÖLGEDEN DÖNEN SAĞLIKÇILAR KAZADA YARALANDI

    Bolat ile Temur'a ilk müdahaleyi yapmak üzere olay yerine giden sağlık ekiplerinin bulunduğu Coşkun Ç. (42) yönetimindeki ambulans, dönüş yolunda saat 14.30 sıralarında kırsal Çiftlik Mahallesi’nde, Ömer İ.’nin (20) kullandığı kamyonet ile kafa kafaya çarpıştı.

  • 5

    Celal B. (30) idaresindeki 16 YL 418 ambulans da kaza yapan ambulansa arkadan çarparak durdu.

    Ambulans sürücüleri, kamyonet sürücüsü ve ambulanslarda görevli sağlık görevlileri Hümeyra U. (33), Osman N. (63), Büşra Ö. (25) ve Nurgül Ç. (37) yaralandı.

  • 6

    Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla kaldırıldıkları İnegöl Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

  • 7
    Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
  • 8
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.