Narin'in ölümünü adli tıp çözecek: "Dedektif böcekler" devrede mi? 

Süphelilerin sorgusu kadar adli tıptan gelecek raporlar da soruşturmanın seyri açısından önemli. Bu aşamada pek çok farklı teknoloji kullanılıyor. Tüm bu olasılıkları ve yöntemleri adli tıp uzmanına sorduk.

Haberler NTV Haber 12.09.2024 - 17:46

  • 1
    Geniş bir ekip Narin cinayetini aydınlatabilmek için devrede. Otopsiden elde edilen deliller üzerindeki inceleme sürüyor. Narin'in boğazından alınan örnekler üzerinde "dedektif böcekler" ile bir inceleme yapılması da ihtimaller dahilinde. Böceklerin dokuları temizlemesiyle küçük çocuğun boğularak öldürülüp öldürülmediğinin belirleneceği belirtildi.
  • 2
    Adli Tıp Uzmanı Profesör Doktor Nevzat Alkan'a göre bu yöntemin kullanılma ihtimali düşük. Ancak soruşturma esnasında kullanılan farklı teknolojiler önemli ipuçları sağladı.
  • 3

    DEDEKTİF BÖCEKLER DEVREDE Mİ?

    Otopsi işlemine 7 adli tıp uzmanının katıldığını söyeleyen Alkan, "Otopsi işlemine 1 patolog, 1 radyolog, 3 otopsi teknisyeni ve biyologlar katıldı. Delillerin önemli bir kısmı İstanbul'a gönderildi Ben Türkiye'de bir otopsi işlemine 7 adli tıpçının girdiğini ilk defa bu olguda gördüm." değerlendirmesinde bulundu.
  • 4

    DNA ÖRNEĞİ NASIL ELDE EDİLDİ?

    Bu olayda dedektif böceklerin kullanılma ihtimalinin zor olduğunu söyleyen Alkan, "Bu olaya özel baktığınızda benim bildiğim kadarıyla ceset suyun içinde deniyor. Suyun içindeyse ve çuvalın içindeyse üzerinde böcek beklemeyiz. Bu pek yapılan bir şey değil çünkü biz boyunda tiroid kemiği üzerinden inceleriz ama böcek temizlesin de öyle bakalım denmez. Burada kullanılan arabada DNA bulundu amcanın arabasında DNA bulundu. Orası ileri teknoloji araba karartıldı. Ultraviyole ışını yansıtıldı. Biyolojik sıvılar görünür hale getirildi ve o delillerden DNA elde edildi karşlaştırıldı ve çocuğa ait çıktı Narin'e ait çıktı." dedi.
  • 5

    DİŞ İZLERİ YENİDEN İNCELENECEK

    Uzmanlara göre tek bir sihirli bulgu ile gerçek ortaya çıkmayacak. Adli tıp delilleri ile ifadelerin karşılaştırılması büyük önem taşıdığını belirten Alkan, "İfadeler karşılaştırılacak, ifadedeki bilgi ile ele geçen delil uyuşuyor mu? Mesela abinin kolu incelendi. Isırık izi Narin'in mi değil mi? Şmdi Narin'in diş aralarına bakılacak ve orada abiye ait doku parçası var mı ona bakılacak eğer doku parçası varsa bu çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.
  • 6
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.