KYK yurtları ne zaman açılıyor? 2023 KYK yurt açılış tarihi

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci yurtları bu yıl yine öğrencilere hizmet vermeye devam edecek. 2023 YKS tercih sonuçlarının açıklanması ile KYK yurt başvuruları da gündeme geldi. Üniversiteye yerleştikleri şehirlerde barınma ihtiyacını KYK yurtlarında karşılamak isteyen üniversiteli adayları hem Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın e-Devlet üzerinden KYK başvurularını bekliyor hem de yurtların açılış tarihini sorguluyor. Peki, KYK yurtları ne zaman açılıyor? 

Haberler ntv.com.tr 22.08.2023 - 18:03 Son Güncelleme : 22.08.2023 - 18:11

  • 1
    KYK yurt başvuruları 2023 üniversite kayıt işlemlerinin ardından başlayacak. Yurt başvurularının yanı sıra, yurtların öğrencilerin hizmetine başlayacağı tarih de gündemde. İşte, 2023 KYK yurt başvuru takvimi ve yurtların açılış tarihine dair son bilgiler...
  • 2

    KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

    Geçtiğimiz yıl üniversite sonuçları 15 Ağustos'ta ilan edilmişti, yurt başvuruları ise 24 Ağustos’ta başlamıştı.

    2023-2024 eğitim - öğretim dönemi yurt başvurularının ağustos ayının son haftasında başlaması bekleniyor.

    Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.
  • 3

    KYK YURTLARI NE ZAMAN AÇILIR?

    KYK yurtlarının açılış tarihi henüz netlik kazanmadı.

    YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.

    KYK yurtlarına başvuruların başlamasının ardından, sonuçların ilanı ile yurtların açılış tarihi de netleşecek.

    Bu hususta resmi kurum ve kişilerden gelen bilgileri haberimizde paylaşacağız.
  • 4

    KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

    Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.