Kuveytli turiste yumruk atan gencin cezası belli oldu

Trabzon'da Kuveyt uyruklu turiste yumruk atan 23 yaşındaki T.H. "kasten yaralama" suçundan yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Haberler DHA 20.09.2024 - 10:46 Son Güncelleme : 20.09.2024 - 10:47

  • 1
    Trabzon Kent Meydanı'nda 16 Eylül 2023'te Körfez ülkelerinden kente gelen turist grup arasında çıkan tartışmaya polis ekipleri müdahale etti. Bu sırada yaşananları, turistlerin polise karşı koyduğu şeklinde yorumladığı belirtilen 23 yaşındaki T.H., Kuveyt uyruklu turist Mohammad Ram Alajmi'ye (46) yumruk attı.
  • 2

    Turist yere yığılırken, çevredekilerin ihbarıyla bölgeye sağlık ekibi sevk edildi. Polis, olay yerinden uzaklaşan şüpheliyi yakaladı.
    Gözaltına alınan T.H. tutuklandı, olay anları çevredekiler tarafından cep telefonu kameralarıyla görüntülendi.

    Başına aldığı darbe sonrası baygınlık geçirip, ambulansla hastaneye kaldırılan Mohammad Ram Alajmi de tedavisinin ardından taburcu edildi.

  • 3

    3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

    Olayla ilgili Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, şüpheli T.H., 5 gün sonra adli kontrolle cezaevinden tahliye edildi. Soruşturmada, suçun uzlaşma hükümleri kapsamında olduğu gerekçesiyle dosya, uzlaştırma bürosuna gönderildi.
  • 4

    10 AY HAPİS CEZASI

    Kentte tatil yapıp ülkesine dönen Kuveytli turist, avukatı aracılığıyla, uzlaşmayı kabul etmeyip, şüphelinin cezalandırılmasını talep etti. Yürütülen soruşturma tamamlanıp, şüpheli T.H. hakkında, "kasten yaralama" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Trabzon 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına sanık T.H. ile taraf avukatları katıldı.

    T.H. "Turist, el kol hareketi yaparak polis memurlarını itiyordu. Uzaklaştırmak için elimle ittim. Beraatımı talep ediyorum." diyerek kendini savundu. Mahkeme hakimi, T.H.’yi, "kasten yaralama" suçundan takdir indirimiyle 10 ay hapis cezasına çarptırarak, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.