Kripto para vurguncularına 21 ilde operasyon: 1 milyar dolarlık vurgun yaptılar

Ankara merkezli 21 ilde yüksek kazanç vaadiyle 1 milyar dolarlık vurgun yaptığı belirlenen şebekeye yönelik operasyon yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonda 127 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Haberler ntv.com.tr 30.05.2024 - 11:16 Son Güncelleme : 30.05.2024 - 11:20

  • 1
    Kripto varlık alım satım platformu üzerinden yüksek kazanç vaadiyle dolandırıcılık yaptığı belirlenen şebekeye yönelik operasyon yapıldı.

    Operasyonu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu.
  • 2

    127 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

    Bakan Yerlikaya, Ankara merkezli Antalya, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Uşak, Aydın, Muğla, Kütahya, Çorum, Balıkesir, Denizli, Adana, Bursa, Malatya, Tekirdağ, Isparta, Karabük, Konya, Şırnak ve Samsun’da yapılan operasyonlarda, “Smart Trade Coin” isimli sözde kripto alım-satım platformu üzerinden sıfır risk ile yüksek kazanç vaadiyle vatandaşları tuzağa düşürken 127 şüphelinin gözaltına alındığı bilgisini verdi.

  • 3

    SAADET ZİNCİRİ OLUŞTURDULAR

    Şebeke üyelerinin, otomatik al-sat işlemlerini gerçekleştiren bot uygulaması sattığı, mevcut kullanıcılara yeni kullanıcı getirmeleri halinde kazanç vaadinde bulunun saadet zinciri oluşturduğu belirlendi.
  • 4

    1 MİLYAR DOLARLIK VURGUN YAPTILAR

    Uluslararası düzeyde dolandırıcılık eylemi gerçekleştirdiği belirtilen şebekenin bu yöntemle 1 milyar dolarlık vurgun yaptığı belirtildi.
  • 5

    177 TAŞINMAZA EL KONULDU

    Bakan Yerlikaya, operasyon kapsamında 177 taşınmaz, 61 taşınır malvarlığına el konulduğunu bildirdi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız