İzmir’e salı günü için lodos ve sağanak uyarısı | Şiddetli rüzgar ve sağanak ne kadar sürecek?

Hava koşulları Türkiye’nin büyük bölümünde hayatı olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının 15 derece birden düştüğü İstanbul’da şiddetli rüzgar nedeniyle çatılar uçtu, ağaçlar devrildi. İzmir’de ise yoğun yağışın ardından rüzgarın da etkisiyle deniz taştı. Taşkın nedeniyle Kordon sular altında kaldı. Peki önümüzdeki günlerde hava nasıl olacak? NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, İstanbul’da rüzgarın akşam saatlerine doğru şiddetini azaltacağını söyledi. Çalışkan Ege Bölgesi içinse uyarıda bulundu. İzmir’de salı günü yeniden şiddetli lodos ve sağanak beklendiğini söyleyen Çalışkan, “Egeliler şimdiden tedbirli olsunlar.” dedi.

Haberler ntv.com.tr 26.11.2023 - 13:51 Son Güncelleme : 26.11.2023 - 21:46

  • 1
    Kasım ayının ortasından bu yana Türkiye genelinde soğuk ve yağışlı hava etkili oluyor.
  • 2

    İstanbul’da şiddetli rüzgar nedeniyle çatılar uçtu, ağaçlar devrildi. İzmir’de ise şiddetli lodosun da etkisiyle Alsancak’ta deniz taştı, Kordon sular altında kaldı. Şiddetli fırtına Antalya’da da etkili oldu.

    Peki önümüzdeki fırtına ne kadar sürecek?

  • 3

    NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, NTV yayınında son tahminleri paylaştı.

    Türkiye üzerinden derin bir alçak basınç geçişi olduğunu söyleyen Çalışkan, “Buna siklon adı veriyoruz. Ne kadar derinse o kadar güçlü bir fırtınalar oluşturuyor. Önceki yıllarda olursa senede 1 kere böyle bir sisteme denk geliyorduk. 50 yıl önce böyle sistemler ülkemizi daha çok etkiliyordu.” ifadelerini kullandı.
  • 4
    Batı illerinde lodosun etkisini kaybettiğini, rüzgarın karayele döndüğünü söyleyen Çalışkan, İstanbul’da da etkili olan karayelin akşam saatlerine doğru hızını biraz daha düşüreceğini anlattı.
  • 5

    Çalışkan, İzmir içinse yeni bir uyarıda bulundu.

    Bugün denizin taştığı ve su baskınlarının oluştuğu İzmir’de salı günü sağanak ve lodosun yeniden etkili olacağını söyleyen Çalışkan, “Egeliler şimdiden tedbirli olsunlar.” dedi.

    İZMİR'DE SU BASAN SİTE BAHÇESİNDE KANO İLE GEZDİ

  • 6
    Gece saatlerine doğru Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun da hızla soğuyacağını söyleyen Çalışkan, aralarında Ankara’nın da bulunduğu bölgedeki şehirlerde gece saatlerinde kar yağışı görülebileceğini açıkladı.
  • 7

    İSTANBUL VALİLİĞİ: FIRTINA BU GECE ETKİSİNİ YİTİRECEK

    İstanbul Valiliği’nden de kentte devam eden fırtınaya ilişkin açıklama yapıldı.

    Açıklamada, tam fırtınanın bu gece saatlerinde etkisini yitireceği belirtildi.

    Valiliki, 25 Kasım Cumartesi gününden bu yana 114 olaya müdahale edildiğini bildirdi.

    Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 46 seferin iptal edildiği bilgisi verilen açıklamada, kent genelinde deniz ulaşımında 49 seferin yapılamadığı kaydedildi.

    Açıklamada küçük çaplı enerji kesintileri dışında herhangi bir enerji sorunu yaşanmadğı ifade edildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız