İstanbul’da tehlike saçan 60 yıllık bina: Beton parçaları tel tel dökülüyor

İstanbul’un Bayrampaşa ilçesindeki 60 yıllık bina, derin çatlaklar ve dökülen beton parçaları ile çürüyen kirişleriyle tehlike saçıyor. Tehlikeye rağmen içinde yaşayanların olduğu binadaki dairelerin kirası ise 20-25 bin lira arasında değişiyor. Binada yaşayanlar kentsel dönüşüm için başvuru yaptıklarını öne sürerken, belediye yetkilileri ise herhangi bir dönüşüm talebi gelmediğini belirtiyor.

Haberler DHA 12.10.2024 - 11:41

  • 1

    İstanbul’daki 60 yıllık bina tehlike saçıyor.

    Bayrampaşa’da 4 bloktan oluşan binanın Vatan Apartmanı ve Birlik Apartmanı olarak üç ayrı girişi bulunuyor.
  • 2

    100’den fazla kişinin yaşadağı 5 katlı apartmanın dış cephesinde derin çatlaklar, tel tel dökülen kirişler, düşen beton parçaları görülürken; iç kısımlarındaysa çürümeye yüz tutan tavanlar, paslanmış metal demirler ve sıvalarının büyük ölçüde dökülmesi tedirginlik yaratıyor.

    Binadaki arka cephenin ise eğimli duruşu, parçalara ayrılmış kolonlar yardımıyla ayakta duruyor.
  • 3
    Tel tel dökülen beton görüntüsüne rağmen oturmaya devam eden bina sakinleri kira fiyatlarının 20 bin ila 25 bin lira arasında değiştiğini söyledi.
  • 4
    Olası bir Marmara depreminde gerçekleşebilecek tehlikelere karşın apartman içinde yaşayanlar, kentsel dönüşüm için başvurduklarını fakat geri dönüş almadıklarını belirtti.
  • 5
    Bayrampaşa Belediyesi ise yenileme çalışmaları için bina sakinleri tarafından herhangi bir başvuru yapılmadığını bildirdi.
  • 6

    “DEPREMDEN SONRA FAZLA HASAR YOKTU”

    Birlik Apartmanı’nda oturan ev sahibi Cihangir Yener, 1976 yılından bu yana binada oturduğunu belirterek, “Deprem olduğu zaman binayı kontrol ettim, fazla hasar yoktu. Yine de teknik açıdan uzman birine kontrol ettirmek lazım. 7-8 kuvvetinde bir depreme dayanacağını zannetmiyorum.” dedi.
  • 7
    Yener, “Binada güvende değilim ama güvenmeye mecbursun. Bina sahipleri arasında da bir dayanışma yok.” şeklinde konuştu.
  • 8

    “BALKONUMDAN TAŞLAR DÜŞÜYOR”

    24 senedir Vatan Apartmanı’nda oturduğunu söyleyen Mehmet Çavuşoğlu ise balkonundan taşlar düşüğünü belirterek, “Bayrampaşa’da bulunan bütün binalar bu durumda. Yalnızca bizim bina değil. Hepsi çürük. Kiracılarda haklı ama canını düşünmedikten sonra ne fayda. Maddi durumu yok, çıksa dışarıda kalacak. Aldığı maaşı ve yaşantısı belli.” dedi.
  • 9
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.