İstanbul’da çürük raporu verilen sitede protesto

İstanbul’un Maltepe ilçesinde “depreme dayanıksız” raporu verilen 247 daireli sitede yaşayanlara verilen süre doldu. Yıkılması planlanan dairelerin elektrik, doğalgaz ve suyunun kesilmesi için ekipler siteye geldi. Ekiplerin siteye girişine izin vermeyen site sakinleri durumu protesto etti.

Haberler DHA 14.09.2023 - 13:23

  • 1

    İstanbul Maltepe’de “depreme dayanıksız” raporu verilen sitede yaşayanlara, dairelerini boşaltmaları için verilen süre bugün doldu.

    İlçeye bğlı Zümrütevler Mahallesi’nde bulunan 247 dairelik Yeşil Belde Sitesi’ndeki binalardan 10 yıl önce karot örnekleri alındı ve sitenin depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

    Site sakinleri bu duruma itiraz etmelerine rağmen tebligat yapılarak dairelerin verilen süre içinde boşaltılması istendi.
  • 2
    Sürenin dolmasının ardından yıkılması planlanan dairelerin elektrik, doğalgaz ve suyunun kesilmesi için ekipler siteye geldi.
  • 3

    PROTESTO ÜZERİNE EK SÜRE VERİLDİ

    Ekiplerin siteye girişine izin vermeyen site sakini yaklaşık 100 kişi ellerindeki döviz ve bayraklarla durumu protesto etti.
  • 4
    Site sakinleri tarafından yapılan basın açıklamasının ardından sitede oturanlara dairelerini boşaltmaları için 28 Eylül 2023 tarihine kadar ek süre verildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız