Güneş tutulması ne zaman gerçekleşecek? Tam Güneş tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

Yılın ikinci Güneş tutulması için geri sayım sürüyor. Gök olayları takvimine göre, Güneş tutulması ekim ayının ilk haftasında başlayacak. Peki, Güneş tutulması ne zaman gerçekleşecek? Tam Güneş tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

Haberler 24.09.2024 - 09:57

  • 1
    2 Ekim 2024'teki Güneş tutulması, tam Güneş tutulması olacak. Bu tutulma, özellikle Güney Amerika'nın bazı bölgelerinde izlenebilecek. Tutulma sırasında Ay, Güneş'i tamamen kapatacak ve gece gibi bir hava oluşacak.
  • 2
    2 Ekim 2024'teki tam Güneş tutulması, UTC zaman diliminde 18:13 civarında başlayacak. Ancak, yerel saatler bölgeye göre değişebilir. 2 Ekim 2024'teki tam Güneş tutulması Türkiye'den izlenemeyecek. Bu tutulma, esas olarak Güney Amerika'dan görünür olacak. Türkiye'de sadece parçalı olarak izlenebilir.
  • 3

    TAM GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR?

    Tam Güneş tutulması, Ay'ın Dünya ile Güneş arasına girdiğinde, Ay'ın Güneş'i tamamen kapatmasıyla oluşur.
  • 4
    Bu durumda, Güneş'in dış atmosferi olan korona görünür hale gelir ve gün karanlık bir hale gelir. Bu tür tutulmalar, gökyüzünde muhteşem bir manzara sunar.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.