Göçük olan su fabrikasının faaliyetlerine durdurma ve tutuklama

Giresun'da sağanak sonrası bakım atölyesindeki menfezin çökmesi sonucu 1 işçinin öldüğü, 2 işçinin de yaralandığı su fabrikasının, faaliyetlerinin süresiz durdurulduğu bildirildi. Öte yandan fabrika müdürü serbest bırakılırken fabri sahibi ise tutuklandı. 

Haberler DHA 14.07.2023 - 17:10

  • 1
    Giresun'da etkili olan sağanak sonrası 1 işçinin yaşamını yitirdiği su fabrikasına ilişkin soruşturma sürüyor.
  • 2

    Giresun Valiliği, konuya ilişkin yazılı açıklama yaparken fabrikanın faaliyetlerinin süresiz olarak durdurulduğunu belirtti.

    Açıklamada "Yağlıdere ilçesi Üçtepe beldesinde bulunan bir fabrikada 10.07.2023 tarihinde meydana gelen obruk şeklindeki göçükte 3 fabrika çalışanı enkaz altında kalmıştır. Enkaz altında kalan 3 işçiden 2'si yaralı olarak kurtarılmış olup 1 işçi ise maalesef hayatını kaybetmiştir. Yaşanan üzücü olayın ardından derhal adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. İlk incelemeler sonucu belirlenen eksiklikler giderilene ve başlatılan soruşturma tamamlanana kadar işletmenin faaliyetleri Valiliğimiz tarafından süresiz olarak durdurulmuştur. Kamuoyunun bilgisine sunulur." denildi.

  • 3

    FABRİKA SAHİBİ TUTUKLANDI

    1 işçinin öldüğü, 2 işçinin yaralandığı su fabrikasına ilişkin soruşturmada 3 şüpheli de gözaltına alındı.

    Sorgusu sonrası fabrika müdürü E.E. serbest bırakıldı, diğer şüpheliler adliyeye sevk edildi. Fabrika sahibi Hakan Aslım tutuklandı, gıda mühendisi A.B. de adli kontrol ile serbest bırakıldı. Soruşturma sürüyor.

  • 4

    NE OLMUŞTU?

    Olay, 10 Temmuz'da Yağlıdere ilçesi Üçtepe beldesinde meydana geldi. Bölgede etkili olan sağanak sonrası su fabrikasının makine araç bakım atölyesindeki menfezde çökme oldu.
  • 5

    Forkliftle çalışma yapan 3 işçi, toprak altında kaldı. İhbarla bölgeye AFAD, AKUT, DSİ, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

    Ali C. ile Şenol K. ekiplerce kurtarılırken, Şinasi Özdemir'in (46) cesedi 2 metre sürüklendiği derede bulundu.

    Diğer işçilerin ise hastanedeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.