Gelenek devam ediyor: Yazın bolluğunu kışa taşıyorlar

Giresun'un yüksek köylerinde yazın bolluğundan faydalanan köylü kadınlar, kış için yiyecek hazırlıklarına hız verdi. 

Haberler İHA 17.10.2024 - 09:30

  • 1
    Yaz mevsiminde tarlalarında yetiştirdikleri ürünleri değerlendiren köylüler, peziğin sapından turşu, kökünden ise depolama alanlarında saklayarak kış hazırlığı yapıyor.
  • 2

    Elma ve armutları da pekmez yapmak için kullanan kadınlar, geleneksel yöntemlerle kışlık yiyeceklerini hazırlıyor

  • 3
    Yavuzkemal Beldesi'nde kışlık yiyecek hazırlama geleneği devam ediyor. Kadınlar, imece usulüyle birbirlerine yardım ederek turşu, pekmez ve kuru gıdalar hazırlıyor.
  • 4
    Kışın önemli hazırlıklarından biri olan pekmez yapımını anlatan Emine Yüksel, “Kışın en çok ihtiyaç duyduğumuz pekmez oluyor. Bu sene elma ve armut bol. Bu meyvelerden pekmez yapmaya devam ediyoruz. Meyvelerin önce yıkanıp kaynatılıyor, ardından suyu süzülüyor ve tekrar kaynatılarak koyulaştırılarak pekmez kıvamına getiriliyor” dedi.
  • 5
    Melek Önal ise “Peziği kendi tarlamızda yetiştiriyoruz. Sap kısmı turşu, kök kısmı ise hem haşlanarak yeniliyor hem de pekmez yapımında kullanılıyor. Turşuları, çürümeden saklanması için topraktan yapılan kuyularda muhafaza ediyoruz” dedi.

  • 6
    Kadınlar, bu geleneksel hazırlıkları imece usulüyle yaparak dayanışma örneği sergiliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.