Fethiye’de piton korkusu: “2 gün önce kirpiyi yutmaya çalıştı, geceleri uyuyamıyoruz”

Muğla’nın Fethiye ilçesinde piton tedirginliği yaşanıyor. Bir binanın alt katındaki boşluğa girerken görülen piton nedeniyle vatandaşlar geceleri uyuyamıyor. Mahalle muhtarı, yılanın girdiği yerden iki gün önce çıktığını ve bir kirpiyi yutmaya çalıştığı sırada müdahale ettiklerini söyledi. Mahalleli yetkililerden yardım isterken, Pamukkale Üniversitesi’nde bölgeye uzman bir ekip gönderdi.

Haberler Anadolu Ajansı 15.05.2024 - 14:47

  • 1

    Muğla’nın Fethiye ilçesinde bir binanın altındaki boşluğa girdiği ileri sürülen piton nedeniyle mahalle sakinleri tedirginlik yaşıyor.

    Yeni Mahalle’de 4 gün önce iddiaya göre bir piton binanın altındaki boşluğa girerken görüldü.

    Bazı kişiler yılanın çıkması için ateş yakarken bazıları da deliğin önüne yiyecek bıraktı.

    Piton nedeniyle tedirginlik yaşayan mahalleli yılanın yakalanmasını istiyor.
  • 2

    KİRPİYİ YUTMAYA ÇALIŞIRKEN VATANDAŞLAR MÜDAHALE ETTİ

    Mahalle Muhtarı Enver Kavak, gazetecilere, yılanın girdiği yerden 2 gün önce çıktığını ve bir kirpiyi yutmaya çalıştığı sırada vatandaşların müdahale ettiğini söyledi.

    Yetkililerden yardım istediklerini belirten Kavak, “Tüm mahalle tedirgin ve uyuyamıyor. Yılanın yakalanmasını istiyoruz. Sadece bizim mahalle değil tüm Fethiye olay nedeniyle tedirgin.” dedi.
  • 3

    “TAVUK KOYDUK AMA ÇIKMIYOR” 

    Mahalle sakini Aydın Hancıoğlu, bölgede yaşayanların piton nedeniyle çok huzursuz olduğunu dile getirdi.

    Pitonun sahibi varsa gelip yılanını almasını isteyen Hancıoğlu, “Burada yaşayan insanlara yazık. Her gün insanlar burada bekliyor. Herkes çok perişan. Geliyoruz burada nöbet tutuyoruz. ‘Gece çıkar’ dediler. Tavuk koyduk ama çıkmıyor.” diye konuştu.

  • 4
    Durmuş Ali Gürsoy da “Okula giden çocuklar var. Gece uyumuyorlar. Herkes tedirgin, yılanın bir an önce bulunmasını istiyoruz.” dedi.
  • 5

    BÖLGEYE EKİP GÖNDERİLDİ

    Pamukkale Üniversitesi’nde görevli sürüngen uzmanı Prof. Dr. Eyüp Başkale, yetkililere durumun bildirilmesinin ardından bölgeye bir uzman ekip yönlendirdiklerini söyledi.

    Başkale, yılanın tespit edilmesi halinde bulunduğu yerden alınarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edileceğini kaydetti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız