Ette aracı kamyonet tehlikesi: Tehlike saçıyorlar

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, ucuz et satan aracıların tehlike saçtığını söyledi. Bu aracıların kamyonetlerle et satışı yaptığını söyleyen Yardımcı, “Kamyonette sığır, dana eti, ne olduğu belli olmayan eti satmaya çalışıyorlar. 500-600 liradan düşük kıyma satılan yerlerden şüphelenilmeli.” ifadelerini kullandı.

Haberler DHA 12.10.2024 - 13:17

  • 1

    Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetimleri sonrası bazı et ürünlerinde tek tırnaklı hayvan eti tespit edilince, tüketicinin güvenilir kırmızı ete erişim kaygısı arttı.

    Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, vatandaşların düzenli denetimi yapılan mahalle kasaplarından rahatlıkla et alabileceğini belirtti.

    Kasabın faturasız, sağlık raporu bulunmayan hayvanın etini satın almadığını anlatan Yardımcı, ucuza et, kıyma satışı yapılan yerlere şüphe duyulması gerektiğini vurguladı.
  • 2

    500 LİRADAN UCUZSA DİKKAT!

    Büyükbaş hayvanların canlı kilogram fiyatının 250 lira civarında olduğunu anlatan Yardımcı, 500-600 liradan düşük fiyata kıyma satan yerlerde şüphelenilmesi gerektiğini ifade etti.

    Yardımcı, şöyle devam etti:

    “Ucuz etin yahnisi yavan olur. Bize gelen eti 350 liraya aldığımızda 525 lira maliyeti var. Kıyma 550-600 lira, kuşbaşı 600-650 liraya satılıyor.

    Kasap bunu pahalı satamaz, denetçimiz halk.

    Türkiye çapındaki kasaplarda tek tırnak gibi farklı hayvanların et satışı yapılamaz.”
  • 3

    ARACILAR TEHLİKE SAÇIYOR

    Kasapların etini faturalı aldığını, kestirdiği hayvanın da sağlık raporu bulunduğunu ifade eden Yardımcı, kamyonet kasasında denetimsiz et satışı yapanlar olduğunu söyledi.

    Yardımcı, “Kamyonette sığır, dana eti, ne olduğu belli olmayan eti satmaya çalışıyorlar. Eti kamyonet kasasında, gezerek ucuza satıyorlar. Bizim esnafımız böyle durumdan haberdar olduğunda bildiriyor, şikayet edip, aracıyı yakalatıyoruz.” diye konuştu.
  • 4

    İşletmelerin maliyeti düşürmek için ucuz et arayışına girmemesi gerektiğini ve güvenilir yerden etini almasını gerektiğine dikkat çeken Yardımcı, şöyle devam etti:

    “Tek tırnaklı hayvan eti tespit edilen ürünlerde işletmecinin belki aldığı etten haberi yok. Eti, fiyatında güvenilir yerden alsın, maliyetine göre satsın.

    Vatandaşın sağlığı ucuz değil. Ucuza, ne olduğunu bilmeden mal alıp, ucuza mal etme gayretinin anlamı yok.

    Kasaplara, lokantalara, ucuz mal satmak isteyen aracılar ya da başkaları, kim varsa bize haber versinler. Onları şikayet ederiz. Ucuz satan yerden alınan etten şüphe duyulmalı.”
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.