Dünyada en kalitelisi Türkiye’de yetişiyor: Sezonun ilk ürünleri tezgahtaki yerini aldı; kilosu 700 liradan satıldı

Kuru incir üretiminin en önemli merkezi Aydın’da sezonun ilk kuru inciri raflardaki yerini aldı. Kuru incirin kilosu, sembolik olarak 700 liradan satıldı. Bu sezon incir kaliteli olmasına rağmen hava şartlarından dolayı rekoltede düşüş bekleniyor.

Haberler Anadolu Ajansı 14.08.2024 - 13:01

  • 1
    Türkiye'de kuru incir üretiminin en önemli merkezi Aydın'da, sezonun ilk ürünü, Aydın Ticaret Borsasınca kilogramı sembolik olarak 700 liradan satın alındı.
  • 2

    700 LİRADAN SATILDI

    Aydın Ticaret Borsası'nda düzenlenen kuru incir alım törenine Germencik, Köşk ve Buharkent ilçelerinden 8 üretici 86 kilogram incir getirdi.

    Ürünler, temsili olarak 700 liradan satın alındı.

  • 3

    DÜNYADA EN KALİTELİSİ AYDIN'DA

    Törene katılan Aydın Valisi Yakup Canbolat, dünyanın en kaliteli incirinin toprak yapısı ve ikliminden dolayı Aydın'da yetiştiğini söyledi.
  • 4

    REKOLTEDE DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

    Kentte 16 bin çiftçinin incir üretiminde yer aldığını aktaran Canbolat, "İlimiz incir üretimiyle ülke sıralamasında birinci konumdadır. Valilik olarak ilimiz ve ülkemiz ekonomisinde bu derece öneme sahip olan incirin üretimden pazarlamasına kadar her safhasında, üreticilerimiz ve ticaret erbabımızın her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Yeni sezonun ilk kuru incirini sembolik fiyatla 700 liradan alarak kuru incir sezonunu açıyoruz." dedi.

    Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur da bu sezon incir kaliteli olmasına rağmen hava şartlarından dolayı rekoltede düşüş beklediklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.