Depremzede anne kağıt satarak çocuklarını üniversitede okutuyor 

Hatay’da yaşayan 53 yaşındaki depremzede anne Semira Kartonoğlu, 5 yıldır gece gündüz demeden sokaklardan topladığı karton ve şişeleri satıyor. Beyin kanaması geçiren kocası çalışamadığı için karton ve plastik toplayan depremzede anne, üniversitedeki 2 çocuğunu bu sayede okutuyor ve aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Haberler İHA 26.02.2024 - 10:49 Son Güncelleme : 26.02.2024 - 11:44

  • 1

    Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok hasara uğrayan Hatay’da, binlerce ev ve bina yerle bir oldu.

    Depremin vurduğu Hatay’da yaşanan yıkım nedeniyle binlerce insanın hayatı olumsuz etkilenmişti.

    Asrın felaketine Antakya ilçesi Orhanlı Mahallesi’nde yakalanan Semira Kartonoğlu, depremden ailesiyle birlikte yara almadan kurtuldu.

  • 2

    53 yaşındaki Kartonoğlu’nun eşi Aladdin Kartonoğlu ise 1,5 yıl önce beyin kanaması geçirmesi nedeniyle, konuşmakta ve çalışmakta güçlük çekiyor.

    Kocasının yerine çalışan Semira Kartonoğlu, aile ekonomisine katkı sağlamak ve üniversitede okuyan 2 çocuğunu okutmak için gece gündüz karton ve plastik malzeme topluyor.

    Biri evli diğer ikisi üniversiteye giden 3 çocuk annesi Kartonoğlu, çocuklarının geleceği için yağmur çamur demeden emek veriyor. 

  • 3

    ÇOCUKLARI İÇİN GECE GÜNDÜZ DEMİYOR

    Depremde yağmurda ve sokakta kaldıklarını ifade eden Semira Kartonoğlu, “Karton topluyorum, topladığım kartonları desteliyorum. Yaptığım iş çok zor. Kocam konuşmakta güçlük çekiyor ve çalışmıyor. Çocuklarımın eğitimi için gece gündüz karton topluyorum” dedi.

    Kartonoğlu'nun 2 kız, 1 erkek çocuğu var. Erkek çocuğu hukuk bölümü, kız çocuğu ise kimya mühendisliği okuyor.

  • 4

    AİLESİNİ GEÇİNDİRMEK İÇİN 5 YILDIR KARTON TOPLUYOR

    Kartonoğlu, “Çok uzun zamandır bu işi yapıyorum. Toplaması çok zor. Karton, şişe elime ne gelirse topluyorum. Sokaklarda karton varsa günde 10 kilo topluyorum ama bazen de eve boş geliyorum. Kartonları topladıktan sonra düzenleyip desteliyorum. Sonra bunları alan yere satıyorum” ifadelerini kullandı.
  • 5
    Semira Kartonoğlu, zor bir iş yapmasına rağmen,  çocuklarına iyi eğitim vermekten mutlu ve onlardan gurur duyuyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız