Teravih namazı vakitleri 2023: İlk teravih (22 Mart) saat kaçta kılınacak? İstanbul, Ankara, İzmir teravih namazı vakitleri

Teravih namazı saatleri, huzur ve bereket ayı ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala gündeme geldi.  Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşılan takvim doğrultusunda ramazanın ilk teravih namazı bu akşam ülke genelindeki camilerde kılınacak, ardından ilk oruç için gece sahura kalkılacak. Mobil iftar ve mobil etkinlik araçlarının yer alacağı deprem bölgesinde afetzedelerin ibadetlerini rahatlıkla yapabilmesi için teravih alanları belirlenecek. Peki, ilk teravih (22 Mart) saat kaçta kılınacak? 

Haberler 22.03.2023 - 16:35

  • 1

    Diyanet İşleri Başkanlığı 81 il için teravih saatlerini paylaştı. Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazanın ilk teravih namazını eda etmek isteyen vatandaşlar, tarih ve saat araştırması yapıyor. Cami ve mescitlerde teravih namazını kılmak isteyen müminler,  illerindekini teravih namazı saatini merak ediyor. 

  • 2

    İLLLERE GÖRE DEĞİŞİYOR

    Teravih namazı saati  illere göre dakikalık farklar gösteriyor. Bu nedenle namaz ibadetini vaktinde gerçekleştirmeyen vatandaşların imsakiye bilgilerini günlük olarak takip etmesi gerekiyor.
  • 3

    Takvime göre, teravih namazı;

    İstanbul'da:20.44
    Ankara'da: 20.27
    İzmir'de: 20.48
    Bursa'da 20:43
    Çanakkale'de 20.53'te kılınacak.

    TÜM İLLERİN TERAVİH NAMAZI SAATLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

  • 4

    İLK İMSAK IĞDIR'DA

    İlk imsak yarın saat 04.33'te Iğdır'da yaşanacak, ilk iftar da 18.25'te Iğdır'da yapılacak. Ramazanın ilk günü son imsak saat 05.43'te Çanakkale'de olacak, son iftar ise 19.35'te Çanakkale ve Edirne'de yapılacak.
  • 5

    EN UZUN ORUÇ SİNOP'TA

    İlk gün Sinop'ta 13 saat 56 dakikayla en uzun, Adana, Hatay, Kilis, Mersin ve Şanlıurfa'da ise 13 saat 47 dakikayla en kısa oruç tutulacak.
  • 6

    TERAVİH NAMAZININ HÜKMÜ NEDİR?

    Sözlükte rahatlatmak, dinlendirmek anlamlarına gelen tervîha kelimesinin çoğulu olan teravih, dinî bir terim olarak, Ramazan ayında, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namaz demektir.

    Resûl-i Ekrem (s.a.s.) ashabıyla beraber cemaat hâlinde bu namazı kılmış, onların iştiyakını görünce farz olur endişesiyle cemaatle kılmayı terk ederek yalnız kılmaya devam etmiştir (Buhârî, Salâtü’t-terâvîh, 1; Müslim, Salâtü’l-Müsâfirîn, 177-178). Yine Hz. Peygamber, “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Ramazan namazını (Teravih) kılarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Salâtü’t-Teravih, 1; Müslim, Salâtü’l-Müsâfirîn, 173) buyurarak teravih namazına teşvik etmiştir. Bu bakımdan teravih namazı, erkek ve kadınlar için sünnet-i müekkededir.

    Teravih namazını dört rekâtta bir selam vererek kılmak caiz ise de, iki rekâtta bir selam vererek kılmak daha faziletlidir. Bu namazın her dört rekâtının sonunda bir miktar oturup dinlenmek müstehaptır. Bu dinlenmelerde tehlîl (lâ ilâhe illallah demek) ve salavât ile meşgul olunması uygundur.

    TERAVİH NAMAZI EVDE KILINIR MI?

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.