Bu hafta (30 Ağustos-3 Eylül) hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji'den sağanak uyarısı: Bu 5 güne dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından gelen 5 günlük hava durumu tahminleri sonrasında sağanak yağış uyarıları yapıldı. 30 Ağustos'tan başlayarak 5 gün boyunca yurdun kuzey batısında yağışlı havanın hakim olması bekleniyor. Yağışlı hava, özellikle Marmara, Kuzey Ege, Karadeniz kesimlerinde etkili olacak. Öte yandan AKOM ve AFAD tarafından da olumsuz hava koşullarına yönelik uyarılar yapıldı. Peki bu hafta hava nasıl olacak? İşte 30 Ağustos-3 Eylül tarihli 5 günlük hava durumu raporu.

Haberler ntv.com.tr 30.08.2022 - 17:30 Son Güncelleme : 31.08.2022 - 04:50

  • 1

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Tekirdağ, Kırklareli, Eskişehir, Bolu ve Karabük çevreleri ile Çanakkale'nin doğu kesimleri ve Eskişehir'in batı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

  • 2

    METEOROLOJİ'DEN İSTANBUL İÇİN SAĞANAK UYARISI 

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 5 günlük hava durumu tahminlerine göre, 31 Ağustos'ta Marmara Bölgesi'nde beklenen gök gürültülü sağanağın, sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Edirne'nin güneyinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

    Kuvvetli yağışların etkisini, bölgenin batısında akşam saatlerinde, kuzey ve doğu kesimlerinde gece saatlerinde kaybetmesi bekleniyor.

  • 3

    ANKARA'DA YAĞIŞ BEKLENMEZKEN, İZMİR'DE 1 GÜNE DİKKAT ÇEKİLDİ

    Ankara'da ise şehir merkezinde yağış beklenmiyor. Sıcaklığın mevsim normallerinde seyrettiği İzmir'de yalnızca çarşamba günü sağanak görülecek.

  • 4

    AKOM UYARDI

    Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı uyardı. 

    AKOM'dan yaptığı açıklamada, "İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi genelinde geçtiğimiz hafta yaşanan kararsız hava koşullarının tekrardan etkili olması bekleniyor. Çarşamba günü sabah saat 06.00'dan itibaren il genelinde kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanabileceği tahmin ediliyor. Gök gürültüsü eşliğinde görülecek kuvvetli sağanak yağışlarla birlikte, zaman zaman yerel dolu yağışı, yoğun şimşek, yıldırım aktivitesi ve yağış anında kuvvetli rüzgâr (20-50 km/s) da öngörülüyor. Yağışların perşembe ve cuma gününden itibaren yoğunluğunu azaltması; ancak bölgesel olarak 30-60 dakika gibi kısa zaman diliminde kuvvetli şekilde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Cumartesi öğle saatlerine kadar il genelinde etkili olması beklenen serin ve yağışlı hava nedeniyle vatandaşların muhtemel olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olması önem taşıyor. İBB ekipleri de tüm hazırlıklarını tamamlayarak teyakkuz halinde bekleyişini sürdürüyor." ifadelerine yer verdi.

  • 5

    BİR UYARI DA AFAD'DAN

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla vatandaşları uyardı. 

    AFAD paylaşımında, "İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Edirne'nin güneyinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.


    Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını önemle hatırlatıyoruz." ifadelerine yer verdi.

  • 6

    30 AĞUSTOS SALI GÜNÜ HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

    Parçalı ve az bulutlu, doğusu ile Tekirdağ ve Kırklareli çevreleri, Çanakkale'nin doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

  • 7

    31 AĞUSTOS ÇARŞAMBA GÜNÜ HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

    Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi iç kısımlarında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Sinop, Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Düzce ve Karabük'te de havanın gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

  • 8

    1 EYLÜL PERŞEMBE GÜNÜ HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

    Marmara ve Doğu Karadeniz bölgesinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öte yandan Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Muğla'da da sağanak yağış beklenmekte...

  • 9

    2 EYLÜL CUMA GÜNÜ HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

    Marmara ve Karadeniz bölgesinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. Öte yandan Çanakkale'de de sağanak yağış bekleniyor.

  • 10

    3 EYLÜL CUMARTESİ HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

    Marmara, Karadeniz bölgesinde sağanak yağışın aralıklarla etkili olması bekleniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.