Aydın ve Muğla’da orman yangını: Alevlerle mücadele gece boyunca sürdü

Alevlerle mücadele sürüyor. Aydın’ın Germencik ve Muğla’nın Milas ilçelerinde orman yangını çıktı. İki yangında da alevlerle mücadele gece boyu sürdü. Bölgedeki rüzgar, alevlerle mücadeleyi güçleştirdi. Yangınlar, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.

Haberler İHA, Anadolu Ajansı, DHA 07.08.2024 - 15:39 Son Güncelleme : 08.08.2024 - 09:10

  • 1

    Aydın ve Muğla'dan yangın haberleri geldi.

    Aydın’daki Germencik’te, Muğla’daki yangın ise Milas’ta çıktı.

    İki yangında da alevlerle mücadele sabaha kadar sürdü.

  • 2

    AYDIN'DA ALEVLERLE MÜCADELE GECE BOYU SÜRDÜ

    Aydın'da zeytinlik ve ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

    Germencik ilçesi Gümüşköy mevkisindeki dün zeytinlik alanda başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangına gece boyunca havadan ve karadan müdahale edildi.
  • 3

    Arazinin dağlık ve sarp olması nedeniyle güçlük yaşayan kara ekipleri, bazı noktalarda iş makineleriyle yol açtı.

  • 4

    BÜYÜK ORANDA KONTROL ALTINA ALINDI

    Yangın büyük oranda kontrol altına alınırken, bölgedeki ekipler soğutma çalışması yapıyor.

  • 5

    Germencik ilçesinde dün çıkan yangın, Söke ilçesindeki Argavlı Mahallesi'nin üst kısımlarına yayılmıştı. Aydın-Söke karayolu üzerinde bulunan bazı iş yerleri tahliye edilmiş, dumandan etkilenenlere bölgedeki ambulanslarda müdahale edilmişti.

  • 6

    Alevler bazı noktalarda yerleşim yerlerini tehdit etmişti.

  • 7

    MUĞLA VALİSİ AKBIYIK'TAN AÇIKLAMA

    Bölgede inceleme yapan Muğla Valisi İdris Akbıyık, gazetecilere, yangının saat 19.00 civarında kontrol altına alınmak üzereyken alevlerin Çakıralan köyü tarafına sıçradığını açıklamıştı.
  • 8

    "SÜREKLİ YÖN DEĞİŞTİREN BİR RÜZGAR VAR"

    Yangının köyün mezarlığına kadar geldiğini, bir ahırın alevlerden zarar gördüğünü belirten Akbıyık, "Sürekli yön değiştiren bir rüzgar var. Yeni bir sıçrama olmazsa inşallah köye gelmeden kontrol altına almaya çalışıyoruz. Tahliye edilenler kendi tercihleriyle yakın köylerdeki akrabalarına gittiler ama bölgedeki termik santrallerde onları götüreceğimiz yerler mevcut. Bölgede yaşayan yaklaşık 40 genç kaldı. Burada çalışmalara destek oluyorlar. Gece olduğu için net olmamakla birlikte yangın, 30 hektarın üzerinde bir alanda etkili." diye konuştu.
  • 9

    MİLAS’TA YANGIN

    Bir diğer yangın haberi ise Muğla'nın Milas ilçesinden gelmişti.

    Milas'taki yangın dün saat 15.15'te başlamıştı.

    Bu yangında da gece boyunca alevlerle mücadele edildi.

  • 10
    Milas’a bağlı Sekköy Mahallesi’ndeki ormanlık alanda elektrik tellerinden çıktığı tahmin edilen orman yangını akşam saatlerinde kontrol altına alınmak üzere iken rüzgarın şiddetini arttırması sonucu tekrar patlak vermişti.
  • 11

    Yangına gece boyunca iki gece görüşlü helikopter ve yerden orman arazözleri, itfaiye ve Kemerköy ile Yeniköy Termik Santralleri itfaiye ekipleri ile vatandaşlar söndürme çalışmasına katıldı.

    Ekiplerin yoğun mücadelesi sonrası Sekköy Mahallesi’ndeki orman yangını tamamen kontrol altına alınarak soğutma çalışması başlatıldı.

  • 12

    BİNGÖL'DE YANGIN KONTROL ALTINDA

    Bingöl'ün Genç ilçesinde Çamlıyurt köyündeki ormanlık alanda dün saat 16.00 sıralarında çıkan yangına, Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, Genç Belediyesi itfaiyesi, İl Özel İdaresi, jandarma ekipleri ile Dimin Madencilik personeli ve Genç İçin Bir Saat Derneği üyeleri müdahalede bulundu.

    Söndürme çalışmalarda 4 arazöz, 2 ilk müdahale aracı, 3 itfaiye aracı, 2 su tankeri ve 5 iş makinesinin kullanıldığı yangın, yaklaşık 9 saatte kontrol altına alındı.

    Bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

    Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar, Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü ve AFAD İl Müdürü Atilla Uzun da bölgesine gelerek çalışmaları koordine etti.

  • 13

    BALIKESİR'DE YANGIN KONTROL ALTINDA

    Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Yeni Mahalle'de yüksek gerilim hattından sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle yangın çıktı. Fatma Ana Kız Öğrenci Yurdu ve Yeni Mahalle Elektrik Terfi İstasyonu yakınında iki farklı noktada çıkan yangında tahta elektrik ve telefon direkleri de zarar gördü.

  • 14

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, Ana Jet Üssü'nden ekipler ve Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri, Orman Genel Müdürlüğüne bağlı 1 helikopter, 2 uçak, Bandırma Belediyesinden 4 su ikmal aracı, 3 adet eskavatör, 1 kepçe yangına havadan ve karadan müdahale etti.

    Otluk alandaki yangın kontrol altına alınarak yayılması engellenirken, eski çöplük alanında söndürme çalışmaları devam ediyor.

    Trafodan çıktığı iddia edilen yangın, rüzgarın da etkisiyle büyürken, ihbarla bölgeye itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

  • 15

    AVCILAR'DA OTLUK ALANDA YANGIN

    Avcılar'da, otluk alanda çıkan yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı.

    Ambarlı Mahallesi Etibank Tesisler Caddesi'nde bulunan ve ağaçların da yer aldığı geniş alandaki otluk alanda henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı.

    Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

    Yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.