Ataşehir’de otelde satırlı tahliye krizi (Mülk sahibi bastı, işletmeci zarar verdi)

İstanbul Ataşehir’de geçen yıl bina sahibinin satırla bastığı otel, tahliye davası sonrası boşaltıldı. Otel işletmecileri, 6 katlı binaya hasar vererek ayrıldı. Olayın ardından geriye 2 milyon lira değerinde maddi hasar kaldı. Bina sahipleri, işletmecilerin 1 yıllık kirayı ödemediklerini ve bu süreçte su ile elektriği de kaçak kullandığını öne sürdü.

Haberler İHA 17.07.2023 - 10:10

  • 1

    Ataşehir’de geçtiğimiz yıllarda bir otelde işletme sahipleriyle ile bina sahibi arasında tartışma çıkmış, mülk sahibi oteli satırla basarak tehditler savurmuştu.

    Olaylı otelde yeni bir kriz daha yaşandı. İddiaya göre, 3 yıl önce Şefik Y. isimli şahıs, bina sahibi Suat Çalışır’ın yanına gelerek 6 katlı yapıyı, yurt dışından gelen hasta yakınlarının konaklayacağı bir otele çevireceğini söyleyerek kiraladı.

  • 2

    Aradan geçen 3 yılın ardından binayı kiralayan şahıslar yapıyı, yurt dışından gelen hasta yakınlarının hizmetine sunmak yerine farklı işlerde kullanmaya başlayınca çevre esnafından şikayetler gelmeye başladı.

  • 3

    Yaşanan olay üzerine bina sahibi Suat Çalışır, Şefik Y.’den binayı boşaltmasını isteyerek tahliye davası açtı. Bina mahkeme kararıyla boşaltıldı.

  • 4

    PENCERELERİ SÖKTÜ, DUVARLARA ZARAR VERDİ

    Mahkeme kararıyla binayı boşaltan işletmeciler, bina içerisindeki dairelere zarar verdi. Tahliye işlemi sonrası binaya gelen mülk sahipleri kapıların kırıldığını, duvar ve tavanlara zarar verildiğini, camların söküldüğünü gördü.

  • 5

    Olay sonrası 2 milyon liralık maddi hasar oluştu.

  • 6

    Bina sahibi Suat Çalışır, son 1 yılın kirasını da alamadığını belirterek eski kiracılarının su ve elektriği de kaçak kullandığını iddia etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız