2023 Ağustos askerlik yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MSB'den  askerlik celbi tarihleriyle ilgili açıklama

Ağustos ayı askerlik sevk ve celp tarihleri Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından duyuruldu. Seçim ve sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacak. Peki, askerlik yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte 2023 Ağustos askerlik celbi tarihleri...

Haberler 14.07.2023 - 17:47

  • 1
    Ağustos 2023 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmet tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemleriyle ilgili ayrıntılar belli oldu.
  • 2

    TEMMUZ AYINDA AÇIKLANACAK

    Seçim ve sınıflandırma sonuçları 28 Temmuz 2023 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacak.

    YÜKÜMLÜ SEVK TARİHLERİ

    Er (1'inci Grup) - 10 Ağustos 2023

    Er (2'nci Grup) - 07 Eylül 2023

    Er (3'üncü Grup) - 05 Ekim 2023

  • 3
    Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecek.
  • 4

    ASKERLİK YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

    E-devlet sistemine girdikten sonra hizmetler bölümüne tıklayın.

    Sayfanın üst bölümünde yer alan 'Hizmet Adı' kutucuğuna kısa dönem askerler 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama', uzun dönem askerler ise 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' ifadesini yazdıktan sonra, karşılarına çıkacak olan linke tıklayacak.

    Linkin tıklanmasının ardından karşılarına çıkacak 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu' ya da 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' butonuna tıklayacak olan asker adayları, askerlik yapacağı birliği kolayca öğrenebilecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız