Acılı anneyi gözyaşlarına boğan karar: 180 gün sonra tahliye edildi

Karabük’te aracıyla çarptığı üniversite öğrencisi kurye Tevkif Arayıcı’nın ölümüne neden olan alkollü sürücü Serkan Furkan Yılmaz, karar duruşması sonrası serbest bırakıldı. Arayıcı’nın ailesi karara tepki gösterdi. Anne Bahar Arayıcı, “Oğlumu okutmak için apartmanlarda merdiven yıkadım. Harçlığı yetersiz geldiği için kurye olarak geçimini sağlamaya çalışıyordu. Alkollü sürücü tarafından oğlum öldürüldü. Oğlum için adalet istiyorum.” dedi.

Haberler DHA 07.06.2024 - 13:04

  • 1
    Karabük’te üniversite öğrencisi kurye Tevfik Arayıcı’nın ölümüne neden olan alkollü sürücü Serkan Furkan Yılmaz, serbest bırakıldı.
  • 2

    Kaza, 9 Aralık 2023 günü Safranbolu ilçesi’ne bağlı Çavuş Mahallesi’ndeki Mimar Sinan Caddesi’nde meydana geldi.

    Okul harçlığını çıkarmak için restoranda kurye olarak çalışan Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi Aktüerya ve Risk Yönetimi Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Tevfik Arayıcı’ya, 35 YHK 78 plakalı motosikletle sipariş sonrası dönüş yolundayken, ters yöne giren Serkan Furkan Yılmaz yönetimindeki 34 UJ 0599 plakalı minibüs çarptı.

  • 3

    Yaralanan Tevfik Arayıcı öldü, olay yerinden kaçan minibüs sürücüsü polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Serkan Furkan Yılmaz, 2.60 promil alkollü çıktı.

    Minibüs sürücüsü, olayın ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

    Tevfik Arayıcı’nın cenazesi ise İzmir’de toprağa verildi.
  • 4

    180 GÜN SONRA TAHLİYE EDİLDİ

    Tutuklu yargılanan Serkan Furkan Yılmaz, Safranbolu 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, bilinçli taksirle ölüme neden olma suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

    180 gün tutuklu kalan sanık, tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınıp, verilen ceza miktarı ve suça ilişkin tüm delillerin toplanması nedeniyle tahliye edildi.

  • 5

    ACILI ANNE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

    Tevfik Arayıcı’nın annesi Bahar Arayıcı, oğlunun ölümüne neden olan sürücünün tahliye kararının ardından gözyaşlarına boğuldu.

    Oğlunun mezuniyetine gidecekken cenazesine katıldığını söyleyen Arayıcı, “Oğlumu okutmak için apartmanlarda merdiven yıkayarak Karabük Üniversitesi’ne göndermiştim. Harçlığı yetersiz geldiği için kurye olarak geçimini sağlamak için çalışıyordu. Alkollü bir sürücü tarafından benim oğlum öldürüldü. Adli Tıp Kurumu ve trafik raporlarına göre benim oğlum haklıyken, oğluma vuran alkollü sürücüyü serbest bıraktılar. Oğlum için adalet istiyorum. Bu adalet değil.” dedi.
  • 6

    Anne Arayıcı şöyle devam etti:

    “Adalete güvenirken, adalet oğlumun katilini tahliye etti. Kime güvenip kimden yardım isteyeceğimizi şaşırdık. 25 yaşındaki oğlum okulundan, hayallerinden ve ailesinden koparılıp toprağa girdi. Katili ise elini kolunu sallayarak gezecek. Hiç hakkımı helal etmiyorum. Ben ölene kadar oğlum için adalet arayışına devam edeceğim. Oğlumun kanı yerde kalmasın.”
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız