Uluslararası Uzay İstasyonu'nda endişe verici olay: Yaşlandıkça hava sızıntısı artıyor

Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) yaşlandıkça, Rus bölümünden hava sızıntısında artış yaşanıyor. Yörüngedeki laboratuvarın bir bölümünden sürekli olarak hava sızarken, ABD ve Rus uzay ajansları bu bölgede 4 çatlak ve 50 tane riskli alan belirledi.

Haberler 10.10.2024 - 09:38

  • 1

    Rusya'nın uzay ajansı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun Rusya'ya ait bir bölümünde dört çatlak ve yaklaşık 50 tane riskli alan tespit ederek NASA'nın sorunu en yüksek risk seviyesinde sınıflandırmasına ve acil bir durumda astronotlarını nasıl tahliye edeceğini incelemesine yol açtı.

  • 2

    SADECE KRİTİK OPERASYONLARDA KAPAK AÇILACAK

    Uzay ajansı, NASA'nın çatlaklardan o kadar endişe duyduğunu ve yetkililerin Rus meslektaşlarıyla küçük bölümü kapatmak ve sadece kritik operasyonlar sırasında kapağı açık tutmak için bir anlaşma yaptıklarını söyledi.

  • 3
    Kapak açıkken NASA astronotları uzay istasyonunun ABD tarafında kalıyor ve böylece kendilerini tahliyeye zorlayacak acil bir durumda uzay araçlarına yakın olabiliyorlar.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.