Saatte 25 gök taşı: Orionid meteor yağmuru bu gece zirveye ulaşacak! 

Her yıl ekim ayında meydana gelen ve Halley Kuyruklu Yıldızı'ndan kaynaklanan meteor yağmuru Orionid en yoğun zamanını bu gece yaşayacak. Saatte 25 gök taşının görülebileceği meteor yağmuru çıplak gözle izlenebilecek. 

Haberler ntv.com.tr 21.10.2024 - 13:29 Son Güncelleme : 21.10.2024 - 17:11

  • 1

    Orionid meteor yağmuru, her yıl ekim ayında meydana gelen ve Halley Kuyruklu Yıldızı'ndan kaynaklanan bir meteor yağmurudur. Bu olay, Halley Kuyruklu Yıldızı'nın yörüngesinde bıraktığı parçacıkların, Dünya'nın atmosferine girmesiyle oluşur.

  • 2
    Orionid meteor yağmurunun en yoğun dönemleri 20 ve 21 Ekim 2024 tarihlerinde, sabahın erken saatlerinde gerçekleşecek. Ancak, ayın küçülen hilal evresinde olması nedeniyle, meteorların görünürlüğü zorlaşabilir.
  • 3
    Gözlem yapmak için en iyi zaman, gece geç saatler ile sabahın erken saatleri arasındadır. Karanlık bir alanda, ay ışığından uzakta olmak gözlem deneyiminizi artırır.
  • 4

    ORİONİD METEORLARINI GÖRMEK İÇİN İPUÇLARI

    Gözlem yapmak için 20 veya 21 Ekim sabahı erken saatlerde karanlık bir alana gitmek en iyisidir.

    Işık kirliliğinden uzak, doğa koruma alanları gibi karanlık yerler tercih edilmelidir. 

  • 5

    NASA’nın Meteoroid Ortam Ofisi’nin lideri Bill Cooke, “Şehir ışıklarından uzakta bir yer bulun. Yanınıza bir battaniye alın. Sırt üstü uzanarak, mümkün olduğunca gökyüzünü izleyin. Karanlıkta 30 dakikadan az bir süre içinde gözleriniz uyum sağlayacak ve meteorları görmeye başlayacaksınız.” dedi.

  • 6

    Kuzey Yarımküre’de iseniz ayaklarınızı güneydoğuya doğru, Güney Yarımküre’de iseniz kuzeydoğuya doğru yönlendirin.

    Orionidler, Orion takımyıldızından geldiği görülse de, bakışınızı doğrudan bu takımyıldızına sabitlemeyin.

    NASA, 45 ila 90 derece uzaklıktaki alanlara bakmanın, Orionidlerin daha uzun görünmesini sağlayacağını belirtiyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.