NASA'nın uzay aracı kendi hız rekorunu kırdı: Ses hızının 500 katından fazla

NASA'nın Parker Güneş Sondası, Güneş'e en yakın insan yapımı nesne olarak kendi rekorunu kırdı. Sonda, saatte 643 bin 737 km hıza ulaştı ve Güneş'in dış atmosferi boyunca uçan ilk görev olarak dikkat çekiyor. NASA, bu sondadan Güneş'in koronasını ve güneş rüzgarlarını daha iyi anlamayı umuyor.

Haberler 16.07.2024 - 15:08 Son Güncelleme : 16.07.2024 - 15:15

  • 1

    SES HIZININ 500 KATINDAN FAZLA

    Nasa'nın Parker Güneş Sondası, Güneş'e en yakın insan yapımı nesne olarak kendi rekorunu kırdı.

    NASA'nın güçlendirilmiş bir uzay aracı saatte yaklaşık 643 bin 737 km hıza ulaştı.

  • 2

    EN HIZLI İNSAN YAPIMI NESNE REKORU

    ABD uzay ajansı kısa bir süre önce Parker Solar Probe'un Güneş'in dış atmosferi ya da koronası boyunca uçan ilk görev Güneş'e 20. yakın yaklaşımı sırasında saatte 635 bin 266 kilometre ile kendi hız rekorunu da kırdığını duyurmuştu.

    Parker Güneş Sondası, Güneş'e en yakın insan yapımı nesne olmasının yanı sıra, şu anda uzaydaki en hızlı insan yapımı nesne rekorunun da sahibi.

    NASA'nın aracı, 24 Aralık'ta son üç en yakın yaklaşımından ilkini yapmadan önce Güneş'in etrafında bir kez daha aynı mesafede uçacak.

  • 3

    PARKER GÜNEŞ SONDASI NE İŞE YARAR?

    NASA, diğer şeylerin yanı sıra, sondayı Güneş'in atmosferinin en dış kısmı korona - ve güneş rüzgarı hakkında daha fazla bilgi edinmek için kullanmayı umuyor.

    Sonda ayrıca Güneş'in plazması ve manyetik alanları ve özellikle de bunların güneş rüzgarlarıyla nasıl ilişkili olduğu hakkında önemli bilgiler kaydediyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.