Mars'ta heyecan verici keşif: Perseverance keşif aracı eşsiz bir kayayı görüntüledi! 

NASA’nın Perseverance aracı, Mars yüzeyinde eşsiz bir keşif yaptı.  Araştırmacılar "Freya Castle" adı verilen benzersiz siyah-beyaz çizgili bir kaya görüntüledi. Jezero Krateri'ndeki bu heyecan verici bulgunun Kızıl Gezegen’in sırlarını açığa çıkaracak yeni jeolojik ipuçları sunması bekleniyor.

Haberler ntv.com.tr 25.09.2024 - 10:23 Son Güncelleme : 25.09.2024 - 15:12

  • 1
    NASA’nın Perseverance keşif aracı, Mars yüzeyinde yaptığı yolculuk sırasında bilim dünyasını heyecanlandıran bir keşif gerçekleştirdi. Araç, 13 Eylül 2024’te “Freya Castle” adı verilen, siyah-beyaz çizgili ilginç bir kayayı görüntüledi.
  • 2

    KAYA KEŞİFLER

    Perseverance, Jezero Krateri'ndeki dik yamaçlara tırmanışına devam ederken, Mars'ın jeolojik geçmişini anlamamıza yardımcı olabilecek çeşitli kaya oluşumları keşfetmeye devam ediyor. Antik zamanlardan kalma bu kayaların, Mars’ın derinliklerinden yükselmiş olabileceği düşünülüyor.
  • 3

    FREYA CASTLE NEDİR?

    Geçtiğimiz hafta, Perseverance ekibi ve internet kullanıcıları, daha önce Mars’ta benzeri görülmemiş siyah-beyaz çizgili bu kayayı keşfetti. 20 cm çapındaki “Freya Castle”, belirgin çizgileriyle dikkat çekiyor ve aracın Mastcam-Z kamerasıyla detaylı bir şekilde incelendi.
  • 4

    JEZERO KRATERİ'NDEKİ EŞSİZ BULGU

    Perseverance ekibi, Jezero Krateri'nde daha önce bu türde bir kaya ile karşılaşılmadığını belirtiyor. İlk incelemelere göre, bu çizgilerin muhtemelen magmatik veya metamorfik süreçlerin bir sonucu olarak oluştuğu düşünülüyor. Ayrıca, “Freya Castle” kayasının çevresindeki kayaç tabakasından farklı olduğu ve başka bir yerden geldiği ihtimali üzerinde duruluyor.
  • 5

    KAYALARIN KAYNAĞI

    Bilim insanları, kayanın yamaçlardan yuvarlanarak buraya ulaşmış olabileceğini düşünüyor. Perseverance’ın yamaçlara tırmanışı sürerken, bu kaya türünün kaynağını bulmak amacıyla daha detaylı ölçümler yapılması hedefleniyor.
  • 6

    MARS TARİHİNE IŞIK TUTACAK KEŞİFLER

    Freya Castle, Perseverance’ın krater çevresinde bulduğu birçok ilginç kayadan sadece biri. Özellikle “Mount Washburn” bölgesindeki büyük kaya parçaları da ekibin dikkatini çekiyor. Bilim insanları, bu parçaların Jezero Krateri’ndeki eski çarpışma etkisiyle yüzeye çıkmış olabileceğini düşünüyor. Zamanla, bu keşiflerin Mars’ın jeolojik geçmişine dair yeni ipuçları sunması bekleniyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.