Discord, Türkiye'deki uygulama mağazalarından kaldırıldı

Suç unsuru teşkil eden içeriklerin paylaşılması ve suça özendirmeye çalışan birçok grubu bünyesinde barındıran Discord'a Türkiye'de erişim engeli getirilmişti. Yazılı, sesli ve görüntülü görüşme platformu Discord'un mobil aplikasyonunun Apple Store uygulama mağazalarından da kaldırıldığı görüldü.

Haberler 18.10.2024 - 12:09 Son Güncelleme : 18.10.2024 - 12:30

  • 1

    Türkiye'de yaşanan kan dondurucu cinayetlerin ardından Discord platformunda suç unsuru barındıran içerikleri paylaşan çok sayıda grup olduğu ve bu gruplarda bazı üyelerin, insanları suça özendirmeye çalıştığı görülmüştü. 

    Yaşananlar ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 10 Ekim tarihinde internet sayfasında yer alan açıklamayla Discord'a Türkiye'de erişim engeli getirildiğini duyurmuştu.

  • 2

    Discord'un mobil aplikasyonu, Apple'ın Türkiye'deki uygulama mağazalarından da kaldırıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.