Moğolistan'ın göçebe kartal avcıları ve avcı kuşları
Rus fotoğraf sanatçısı Daniel Kordan, sizleri Moğolistan'ın uçsuz bucaksız geniş bozkırlarında 6000 yıllık kartalla av geleneği ile tanışmaya davet ediyor. Rus fotoğraf sanatçısı, Instagram hesabından paylaştığı dikkat çeken fotoğraflarla büyük beğeni topluyor...
Haberler 26.12.2018 - 11:46 Son Güncelleme : 26.12.2018 - 11:59
-
"Moğolistan fotoğrafçılık için harika bir yer" diyen Rus fotoğrafçı Daniel Kordan, Ekim ayında gerçekleştirdiği Moğolistan'ı keşif seyahatinde Moğolistan'ın uçsuz bucaksız bozkırlarının ve kültürünün kendisini hayranlık içinde bıraktığını söylüyor.
-
-
"Göçebe kartal avcılarından engin bozkıra, engebeli karlı dağlardan kanyona ve Gobi çölüne kadar Moğolistan bizi büyüledi"
-
Ünlü gezgin Marco Polo, Cengiz Han ve Kubilay Han'ın da binlerce avcı kuşunun olduğunu anlatır.
-
-
Kartalla avcılık Moğolların ve Türklerin en eski avlanma geleneklerinden biri. Günümüzde bu gelenek Moğolistan'da Kazak Türkleri tarafından sürdürülmektedir.
-
6000 yıllık bir geçmişe sahip olduğu söylenmekle beraber, kaynaklarda ise tarihi 2-3 bin yıl öncesine kadar takip edebilmektedir.
-
-
Moğolistan'da her yıl Ekim ayında "Altın Kartal Festivali" yapılır. Festivalde avcıların hız ve çeviklikleri test edilir ve av hünerleri görülür. At üstünde geleneksel oyunlar da oynanır.
-
Bu kısa süreli keşif yolculuğundan sonra gelecek yıl için tekrar Moğolistan'a yolculuk planı yaptığını söyleyen Kordan, "Batı Moğolistan'da sadece 250-300 kartal avcısı kaldı. Büyük bozkırda yaşarlar ve göçebe yaşamlarında geleneksel olarak kartallarıyla birlikte avlanırlar. Tavşan, tilki avı için kaya kartallarıyla birlikte hücuma geçtikleri sırada bu güzel fotoğrafı çektim" dedi.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-