Gene Simmons'tan patent başvurusu: Devil Horns'u (Şeytan Boynuzları) ben buldum
Dünyanın en çok satan müzik gruplarından Kiss'in, Paul Stanley ile birlikte 1973'ten beri değişmeyen üyesi Gene Simmons, Devil Horns'u (Şeytan Boynuzları) kendisinin bulduğunu iddia ederek patent başvurusu yaptı. Bu ilginç girişim başarılı olursa tüm rock ve metal konserlerinin simge sadece Amerikan hard rock grubunun üyesi tarafından kullanılacak.
Haberler 16.06.2017 - 13:01
-
Kırk yıldan fazladır neredeyse tüm rock ve metal konserlerinde simge hale gelen “Devil Horns” (Şeytan Boynuzları) hareketi çok yakında anonim olmaktan çıkıp yeni sahibine hizmet edebilir.
-
-
Kiss’in lkurucusu 67 yaşındaki Gene Simmons, Amerikan patent ofisine geçen Cuma sessiz sedasız bir başvuru yaptı ve söz konusu işaretin kendi icadı olduğunun tescillenmesini istedi.
-
Haberi ilk olarak duyuran Hollywood Reporter‘a göre Simmons, Şeytan Boynuzları olarak anılan rock’çı işaretini ilk defa kendisinin 14 Kasım 1974’te bir turne konseri sırasında yaptığını ve o tarihten sonra tüm sektörde kullanılmaya başlandığını iddia ediyor.
-
-
Tartışmalara konu olması beklenen başvuruyla ilgili en önemli karşıt delil ise The Beatles’ın 1969 tarihli albümü Yellow Submarine’in kapağında aynı işareti yapan John Lennon.
-
Çalışmanın 1982’de yapılan bir diğer basımında ise, Amerikan işaret dilinde -Seni seviyorum- anlamına gelen el hareketi daha açık ve net olarak yerini almıştı.
-
-
Gene Simmons'ın müziğe başladığı ilk oluşumun adı Sid Cup Kent'ti. Daha sonra Paul Stanley'nin fikri olan Kiss ismi her grup üyesi tarafından kabul edildi. Aynı adlı albümleriyle çıkış yapan grup üyeleri yüz makyajları ve kostümleri ile kendilerine özgü karakterlerini yarattı.
-
Simmons, 1973'ten beri Amerika'da 40 milyondan, dünyada ise 100 milyondan fazla satış yapan grubun bas gitar ve vokalistliğini üstleniyor.
-
-
Gelmiş geçmiş en ünlü rock sembolleri arasında yer alan Simmons, hareketli sosyal hayatıyla da tanınıyor. Simmons’ın bugüne dek başta hayranları olmak üzere 5 binden fazla kadınla birlikte olduğu da kitaplara geçmişti.