Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'na uluslararası iki ödül
Toplumun geleceğine katkı sağlamak hedefiyle “Doğuş’tan İyi Bir Gelecek, Doğuş ile Gelecek” vizyonu altında sosyal sorumluluk projelerini yürüten Doğuş Grubu’nun 2006 yılında kurduğu Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), gençlere sağladığı sürdürülebilir katkı çerçevesinde uluslararası platformda 2 ödüle layık görüldü. DÇSO, Best Business Ödülleri’nde En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi seçilirken, MarCom Ödülleri’nde Kurumsal Sosyal Sorumluluk kategorisinde “Platinum” ödülünün sahibi oldu.
Haberler 09.01.2018 - 10:06 Son Güncelleme : 09.01.2018 - 10:08
-
Doğuş Grubu tarafından 2006 yılında kurulan, Türkiye’nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası DÇSO, ülke sınırlarını aşarak uluslararası platformlarda iki farklı ödüle layık görüldü.
-
-
DÇSO, gençlere sağladığı sürdürülebilir katkı çerçevesinde İngiltere’nin en önemli organizasyonlarından Awards Intelligence tarafından düzenlenen Best Business Ödülleri’nde 20 kişilik seçkin jürinin değerlendirmesinin ardından En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi ödülünü aldı. Ayrıca, her yıl 6 binden fazla kişinin başvurduğu dünyanın sayılı pazarlama ve iletişim ödül programı MarCom’da Kurumsal Sosyal Sorumluluk kategorisinde en prestijli ödül olan “Platinum”u kazandı.
-
Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Prof. Rengim Gökmen'in, Psikolojik Danışmanlığını Dr. Erdal Atabek'in üstlendiği; Türkiye'deki çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerinden oluşan DÇSO, çocuklara ve gençlere senfonik müziği yaşıtları aracılığıyla sunarak çok sesli evrensel sanat müziğini yaygınlaştırmayı hedefliyor.
-
-
Bugüne kadar Türkiye’nin farklı konservatuvarlarında eğitim gören 800’ü aşkın çocuğu bir araya getiren DÇSO, yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği 66 konserle yaklaşık 89.000 izleyiciye ulaştı. Bugüne kadar Türkiye’den ve dünyadan pek çok ünlü isme eşlik eden orkestra, çeşitli projelerde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’yla da aynı sahneyi paylaştı.
-
DÇSO daha önce de 2013 Ace of M.I.C.E. (Meetings, Incentives, Conferences, and Exhibitions) Ödülleri'nde, "En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk" kategorisinde ve 2015 yılında JCI (Junior Chamber International) tarafından düzenlenen ICSR (International Corporate Social Responsibility) Ödülleri’nde “En iyi Kültür - Sanat Sosyal Sorumluluk Projesi” kategorisinde ödüle layık görüldü.
-