Sürekli aç hissetmenizin 6 nedeni! Herkes aynı hatayı yapıyor

Sürekli aç hissetmek, özellikle yemek yedikten sonra can sıkıcı olabilir. Açlık normal bir bedensel tepki olsa da uzun süre devam ederse, basit bir yiyecek ihtiyacının yanı sıra başka nedenler de olabilir. Neden böyle hissettiğinizi biliyorsanız, bununla başa çıkmanız daha kolay olabilir. İşte sürekli aç hissetmenin 6 tipik nedeni.

Haberler ntv.com.tr 17.09.2024 - 09:33

  • 1

    1- YETERLİ PROTEİN ALMAMAK

    Doygun hissetmek için proteine ​​ihtiyacınız vardır. Diyetinizdeki yetersiz protein, vücudunuzu yemeklerden sonra tatminsiz bırakabilir ve bu da daha sık açlık hissetmenize neden olur.

    Tavuk, yumurta, fasulye ve yoğurt gibi protein açısından zengin yiyecekler daha yavaş sindirilir ve sizi daha uzun süre tok tutar. Bunları atlarsanız sürekli yiyecek arıyormuş gibi hissedebilirsiniz.

  • 2

    2- BESLENME LİSTESİNDE LİF EKSİKLİĞİ

    Lif, açlığı düzenlemek için olmazsa olmazdır. Sebzeler, meyveler, tam tahıllar ve baklagiller, midede daha yavaş parçalanan yüksek lifli gıdalara örnektir.
  • 3
    Bunu yapmak kan şekeri seviyenizi sabit tutabilir ve açlığın başlamasını geciktirebilir. Düşük lifli bir diyet vücudunuzun yiyecekleri daha hızlı parçalamasına neden olur, bu da sürekli aç hissetmenize neden olur.
  • 4

    3- ÇOK HIZLI YEMEK

    Vücudunuzun açlık sinyalleri çok hızlı yemek yiyerek karıştırılabilir. Beyninizin tokluğu algılaması yaklaşık yirmi dakika sürer. Hızlı yemek yemek genellikle ipucu kaçırmanıza neden olur, bu da aşırı yeme ve ardından gelen açlık sancılarına yol açabilir.
  • 5
    Daha yavaş yemek, vücudunuza ne zaman yeterli olduğunu söylemesi için daha fazla zaman tanır ve aşırı açlıktan kaçınabilir.
  • 6

    4- VÜCUDU SUSUZ BIRAKMAK

    Çoğu zaman susuzluk açlıkla karıştırılır. Susuz kaldığınızda beyniniz açlık sinyallerine benzer sinyaller alabilir ve su içmeniz gerekirken yemeğe yönelmenize neden olabilir. Gün boyunca susuz kalmamak ve açlık sinyallerinizi düzenlemek, yersiz istekleri en aza indirebilir.
  • 7

    5- YETERSİZ UYKU

    Açlık hormonlarınız, özellikle ghrelin ve leptin, uyku eksikliği nedeniyle bozulabilir. Leptin tokluk hissi verirken, ghrelin iştahı artırır.

    Yeterince uyumadığınızda vücudunuz daha fazla ghrelin ve daha az leptin üretir, bu da yeterince yemiş olsanız bile aç hissetmenize neden olur. Uygun uyku bu hormonları dengeler, bu da gereksiz iştahı azaltır.

  • 8

    6- DİKKATSİZCE YEMEK YEMEK

    Televizyon izlerken veya telefonunuzda gezinirken yemek yiyorsanız ne kadar yemek yediğinizi fark etmeyebilirsiniz. Dikkatsizce yemek yemek, aşırı yeme veya tok hissetmeme olasılığını artırır ve bu da daha sonraki açlık sancılarını tetikler.
  • 9
    Yemek yerken farkındalığı uygulayarak, ne yediğinize dikkat ederek ve her lokmanın tadını çıkararak tok hissedebilir ve kronik açlığı önleyebilirsiniz.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.