Salatalık çekirdeklerini sakın temizlemeyin: Gizli bir süper kahramanmış

Salatalık tohumlarının kalsiyum emilimini artıran ve böylece kemik sağlığını iyileştiren besinler ve peptitler açısından zengin olduğu bulunmuştur. Özellikle menopoz sonrası kadınlar için faydalıdır, osteoporoz ve osteoartrit gibi kemik hastalıklarını önlemenin doğal bir yolunu sunarlar. Ek olarak, kabızlığı ve susuzluğu önlemeye yardımcı olurlar. İşte salatalığın vücut için gizli bir süper besin olmasının nedeni. 

Haberler ntv.com.tr 02.12.2024 - 07:54

  • 1
    Sadece salatalık değil, salatalık tohumları osteoporoz ve osteoartrit gibi belirli kemik hastalıklarıyla savaşmak için onları gizli bir silah haline getiren çok sayıda besin içerir. Geleneksel olarak Çin tıbbında kullanılan salatalık tohumları, özellikle menopoz sonrası kadınlarda bir dizi kemik sorununu çözebilir.
  • 2
    Son araştırmalar, genellikle kırılgan kemiklere, hipertansiyona ve raşitizm gibi durumlara yol açan kalsiyum eksikliğiyle başa çıkmada salatalık tohumlarının potansiyel faydalarını vurgulamıştır. Kalsiyum karbonat gibi geleneksel kalsiyum takviyeleri biyoyararlanımla mücadele ederken, salatalık tohumu peptitleri çığır açan bir çözüm sunmaktadır.
  • 3
    Food Chemistry tarafından yayınlanan bir çalışmada, sıvı halde fermantasyona uğrayarak salatalık tohumlarının kalsiyuma yüksek afinitesi olan peptitler saldığı bulunmuştur. Bu peptitler, kalsiyum emilimini artıran ve çözünmeyen kalsiyum bileşiklerinin oluşumunu azaltan bir peptit-kalsiyum luşturur. Çalışmalar, bu salatalık tohumlarının mineral biyoyararlanımını iyileştirdiğini ve bunları kemik sağlığını iyileştirmeyi amaçlayan fonksiyonel gıdalara umut verici bir katkı haline getirdiğini göstermektedir.
  • 4

    International Journal of Creative Research Thought dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre, salatalık tohumları kemik sağlığını artırmak için diyetinize harika bir katkı sağlayabilir.
  • 5

    KEMİKLERİN KORUNMASINA YARDIMCI OLUR

    Salatalık tohumlarını düzenli olarak yemek güçlü kemikler oluşturmaya yardımcı olabilir. Salatalık tohumlarındaki bileşikler, kemikleri parçalayan hücrelerin çok aktif hale gelmesini önleyerek güçlü kemiklerin korunmasına yardımcı olur.

    Salatalık tohumları, özellikle osteoporoz gibi durumlarda kemik yapısını ve kaybını koruyan bileşiklere sahip oldukları için kemiklerin zayıflamasını önlemede özellikle faydalıdır.
  • 6
    Kemikleri koruyan yararlı proteinleri (OPG gibi) artırır ve kemik kaybına neden olan zararlı proteinleri (RANKL gibi) azaltır.
  • 7

    BESİN AÇISINDAN ZENGİNDİR

    Salatalık tohumları, mineral emilimini iyileştiren ve vücudun kalsiyumu ve diğer mineralleri etkili bir şekilde kullanmasına yardımcı olabilecek peptitler içerir.

    Yan etkileri olan bazı ilaçlara kıyasla kemik sağlığını desteklemek için daha güvenli ve doğal bir yol sağlarlar.

  • 8

    KABIZLIĞI ÖNLER

    Salatalık mineraller, enerji, protein ve vitaminler açısından zengindir ve çekirdekleri vücut üzerinde serinletici bir etkiye sahiptir. Ayrıca, bol miktarda lif içerdiğinden kabızlığı önlemeye de yardımcı olabilir.

    Yanma hissi ve aralıklı ateşlerden kurtulmak için kullanılır. Ayrıca lif ve karbonhidrat açısından da zengindir. Ayrıca susuzluğu giderir ve yaz aylarında diyetinize faydalı bir katkıdır.

  • 9

    SALATALIK TOHUMLARI YA DA ÇEKİRDEKLERİ DİYETE NASIL DAHİL EDİLİR?

    Salataya eklerken çekirdeklerini çıkarmayın ve tüm harika besinleri emmesi için iyice çiğneyin.

    Ayrıca, belirli bir tarif için çıkarmanız gerekiyorsa, kurutabilir ve fırında pişmiş ürünlerden yulaf lapasının üzerine süslemeye kadar çeşitli tariflere eklemek için kavurabilirsiniz.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.