Sağlıklı yağların güç merkezi: Vücuda enerji depoluyor, soğuk algınlığını önlüyor

Kış ayları geldiğinde havaların soğumasıyla birlikte hastalıklara karşı daha dirençsiz hale gelebilirsiniz. Bu noktada bağışıklığı güçlendirmek büyük önem taşır. Bağışıklığı güçlü tutmak içinde sağlıklı beslenmek gerekir. Yüksek kalorili sağlıklı atıştırmalıklar vücudunuzun daha dirençli olmasına yardımcı olabilir. 

Haberler ntv.com.tr 22.10.2024 - 12:57

  • 1
    Kuru meyveler, besin ve sağlıklı yağların güç merkezi oldukları için kış için mükemmeldir.
  • 2

    Kuru meyveler sağlıklı kabul edilir ve sağlıksız atıştırmalıkların harika bir alternatifidir.

    İşte kış için en iyi 5 kuru meyve ve her gün tüketmeniz için nedenler

  • 3

    HURMA

    Hurma, demir, potasyum, magnezyum ve bir antioksidan olan B6 vitamini gibi vitamin ve mineraller açısından zengindir. Kış hastalıklarıyla savaşmak, vücut sağlığını korumak anında enerji sağlamak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için çok önemlidir.

    Journal of Medicinal Food'da yayınlanan bir araştırmaya göre, soğuk algınlığı ve grip gibi yaygın kış hastalıklarına karşı korumaya yardımcı olur.

  • 4

    BADEM

    Badem, lif, kalsiyum, demir, protein, magnezyum, E vitamini ve antioksidanlar açısından zengin olduğu için kış için harikadır.

    Uzun süreli enerji verir, soğuk havalarda sıcaklık verir, bağışıklığınızı güçlendirir, hastalıklarla savaşır, cildinizi besler ve kurumasını ve tahriş olmasını önler. Ayrıca iyi sindirime yardımcı olur, kalp sağlığınızı güçlendirir, hafızanızı geliştirir ve beyninizi keskinleştirir.

    Journal of Nutrition'da yayınlanan bir araştırmaya göre, sağlıklı yağlar, proteinler ve antioksidanlar açısından zengin olan badem, vücut sıcaklığına ve enerjiye katkıda bulunarak onları ideal ve sağlıklı atıştırmalık yapar.

  • 5

    CEVİZ

    Ceviz, kış için idealdir. Omega-3 yağ asitleri, E vitamini, protein ve lif açısından bir güç merkezidir.

    Bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu sıcak tutar, cilt sağlığınız için iyidir, hastalıklarla savaşır, anında enerji sağlar ve kemikleriniz için iyidir.

    2020'de The American Journal of Clinical Nutrition'da yayınlanan bir araştırmaya göre, düzenli olarak ceviz tüketmek beyin fonksiyonlarını artırabilir ve ideal kış atıştırmalıklarıdır.

  • 6

    KAJU FISTIĞI

    Kaju fıstığı oleik asit, yağlar, C ve E vitaminleri, çinko, protein, lif ve minerallerle doludur. Kolesterolü dengelemeye yardımcı olur, anında enerji verir, kış aylarında vücudu sıcak tutar, cilt sağlığı için iyidir, ruh halinizi ve hafızanızı iyileştirir ve beyninizi rahatlatır.
  • 7
    2019'da Journal of Nutrition and Food Sciences'da yayınlanan bir araştırmaya göre, kaju fıstığı kış diyetinize mükemmel bir katkıdır.
  • 8

    KURU ÜZÜM

    Kuru üzüm, demir, lif, protein, çinko, magnezyum, antioksidan, vitamin ve minerallerin harika bir kaynağıdır.

    Sindirim için iyidir, anında enerji sağlar, cilt bakımını iyileştirir, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve hastalıklarla savaşır. 2016'da American Journal of Clinical Nutrition'da yayınlanan bir araştırmaya göre, kış aylarında beslenme alışkanlıklarının değişmesi çok önemlidir.

    Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.