Pekmez, pestil ve sucuk yapımında kullanılıyor! Damar yağlanmasını önleyen besin, yiyen gençleşiyor

Siirt'in merkez ve ilçelerindeki bağ ve bahçelerde üzüm hasadına başlandı. Üzüm yaz aylarının gözdesi sağlıklı bir meyve.  Pekmez, pestil yapımında da kullanılan üzüm vücut sağlığını iyileştiriyor.

Haberler İHA 17.08.2024 - 12:41

  • 1
    Siirt'in bereketli topraklarında yetişen sinceri ve tayfi üzümlerinde hasat dönemi başladı. Hasadı yapılan üzümler genellikle meyve olarak tüketiliyor.
  • 2
    İlerleyen günlerde sıcak havaların etkisi ile daha fazla olgunlaşması beklenen üzümler ise pekmez, pestil ve sucuk yapımında kullanılacak.
  • 3
    Üzüm ağaçlarında verimin oldukça yüksek olduğunu belirten çiftçi Levent Başaran; üzüm hasadına başladıklarını ve şuan toplanan üzümün sadece meyve olarak tüketildiğini belirtti.
  • 4
    Başaran; ‘'Şimdiki üzümler biraz ekşidir. 15 gün sonrada toplayacağımız hasat ile hem pekmez hem de sucuk yapacağız. Çünkü o zaman daha verimli oluyor.
  • 5
    Eylül 15'inden sonra topladığımızda pekmez oranı daha yüksek çıkıyor. Şimdi yemek için tüketiyoruz, daha sonra bütün hasadı pekmez ve cevizli sucuk için toplayacağız. Verim de bu sene güzeldir beklentimizi de karşılıyor. Üzümlerimiz çeşit çeşittir.
  • 6
    Çekirdeksiz üzümü kuru üzüm yapıyoruz. Bir de ekstra fazla kaldığı zaman pekmeze ayırıyoruz. Tayfi üzümünü ise genelde yemeklik olarak tüketiyoruz'' dedi.
  • 7

    YAŞLANMAYI DURDURUYOR

    Özellikle resveratrol ve flavonoid gibi güçlü antioksidanlar içeren üzüm bu özelliğiyle yaşlanma sürecini yavaşlatabiliyor. Üzümün içindeki antioksidanlar ve potasyum, kalp sağlığını destekliyor. Damarların sağlıklı kalmasına yardımcı olup damar yağlanmasını önlüyor. Kalp hastalıkları riskini de azaltıyor
  • 8

    EN GÜÇLÜ LİF KAYNAKLARINDAN BİRİ

    Üzüm doğada bulunan güçlü lif kaynaklarından biri. Bu da sindirim sisteminin düzenli çalışmasına bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Kabızlığı engelliyor.
  • 9

    DOĞAL BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİRİCİ

    Müthiş bir C vitamini kaynağı olan üzüm bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Hastalıklara karşı vücudun direncini artırıyor.

    Üzümde bulunan A vitamini ve antioksidanlar, göz sağlığını korumaya yardımcı olabilir. Bu besin maddeleri, yaşa bağlı göz hastalıkları riskini azaltabilir. Üzüm, doğal şekerler ve karbonhidratlar içerir. Bu sayede hızlı enerji sağlar ve yorgunluk hissini gidermeye yardımcı olabilir.
  • 10

    Üzüm yüksek su içeriğine sahiptir, bu da vücudun hidratasyon seviyesini korumaya yardımcı olabilir.

    ÖNEMLİ! Üzümleri taze olarak tüketmenin yanı sıra, kuru üzüm gibi formlarını da sağlıklı atıştırmalık olarak kullanabilirsiniz. Ancak, her şeyde olduğu gibi, üzüm tüketiminde de dengeli olmak önemlidir, çünkü aşırı tüketimi fazla şeker alımına neden olabilir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.