Libido yükselten 8 muhteşem besin: Doğal cinsel gücü artırıyor

Libido düşüklüğü sağlıksız beslenme alışkanlığından kaynaklı olabilir. Bazı besinler içindeki vitamin ve mineraller sayesinde hormonlarınızı doğrudan etkileyebilir. Bu nedenle libido düşüklüğü yaşıyorsanız beslenme listenizi gözden geçirmelisiniz. Zengin besin içeriği sayesinde bazı besinler libidonuzu artırmanıza yardımcı olabilir.

Haberler ntv.com.tr 03.10.2024 - 15:38

  • 1
    Cinsel yaşam, insan hayatının önemli bir parçası. Libido ise cinsel dürtüleri ifade eder. Kişiden kişiye değişen ve farklılık gösteren libido stres, hormonal değişimler, yaş, ya da yaşam tarzından doğrudan etkilenir. Sağlıksız bir yaşam biçimi libido düşüklüğüne neden olur.
  • 2
    Libido düşüklüğü, cinsel isteğin azalmasına ve ikili ilişkilerde problemlere yok açar. Libido düşüklüğü yaşanıyorsa mutlaka altında yatan nedenleri bulmak için bir doktora danışılması gerekir.
  • 3
    Libido artması için yapılacak en kısa yollardan biri günlük hayatınızı düzene sokmaktan geçiyor. Sağlıksız beslenmek, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklar, stres, hareket eksikliği düşük libidoya neden olur.
  • 4
    Özellikle de sağlıksız beslenme biçimi libido düşüklüğünü tetikler. Doğal cinsel gücü ifade eden libidoyu artırmak için bazı gıdaları beslenme listenize eklemenizde fayda olabilir.

    İşte libido yükselten besinlerden bazıları;
  • 5

    1- YULAF

    Sağlıklı yaşam denildiğinde akıllara gelen yulaf, libido düşüklüğünü önlemekte etkili. Yulaf, lif açısından zengin bir besindir ve kan şekeri seviyelerini dengeler. Dengeli kan şekeri seviyeleri, enerji seviyelerini artırabilir ve cinsel isteği destekleyebilir.
  • 6

    2- BADEM

    Badem en güçlü çinko kaynaklarının başında geliyor. Cinsel isteğin yükselmesinde önemli bir yol oynuyor. Ayrıca bir avuç badem tüketmek cinsel performansı da artırıyor.
  • 7

    3- KARPUZ

    Harika bir yaz meyvesi ve güçlü su deposu olan karpuz içindeki sitrülin” maddesi ile cinsel bölgenin uyarılmasına yardımcı oluyor.
  • 8

    4- DENİZ ÜRÜNLERİ

    Somon, sardalya ve ton balığı gibi yağlı balıklar, omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Bu yağ asitleri, kan dolaşımını artırabilir ve cinsel fonksiyonları destekleyebilir.
  • 9

    5- AVOKADO

    Avokado E vitamini bakımından zengindir. Cinsel isteği artıran hormonların salgılanmasını hızlandıran avokado kalp sağlığını desteklemeye de yardımcı olur.
  • 10

    6- ÇİLEK

    Çilek en sağlıklı kırmızı meyvelerden biri ve güçlü bir antioksidan. İçindeki folik asit ve C vitamini sayesinde cinsel bölgenin daha hızlı uyarılmasını sağlıyor.
  • 11

    7- ÇİKOLATA

    Kakao içeren bitter çikolata, serotonin seviyelerini artırarak ruh halini iyileştirebilir ve cinsel isteği artırabilir. Ayrıca, çikolata içerisinde bulunan feniletilamin bileşiği, beyinde mutluluk ve zevk hissini artırabilir.
  • 12

    8- KUŞKONMAZ

    İyi bir afrodizyak olan kuşkonmaz cinsel isteği ve uyarılmayı arttırıyor. İçerdiği B6 ve E vitamini ile folat sayesinde hem erkek hem de kadınlarda libidoyu yükseltiyor.

    ÖNEMLİ! Bu besinler vücut sağlığınızı korumanıza da yardımcı olur. Ancak besin alerjisi ya da herhangi bir sağlık problemi yaşamamak için bu gıdaları tüketmeden önce mutlaka bir uzmana danışın.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.