Kıymeti bilinmiyor ama çok yararlı! 1 gecede kolesterolden eser bırakmıyor, şekeri dengeliyor

Vücut sağlığınızı korumak, hastalıklara karşı direnç kazanmak için sağlıklı ve dengeli beslenmelisiniz. Vücudunuz her zaman sağlıklı yağlara ihtiyaç duyar. Bu sağlıklı yağları bazı kuruyemişlerden alabilirsiniz. Her sabah güne bu kuruyemişle başlamak ya da akşamları tüketmek kolesterolü, şekeri dengeleyip, kalp sağlığını korumanıza yardımcı oluyor. 

Haberler ntv.com.tr 26.07.2024 - 08:50 Son Güncelleme : 27.07.2024 - 10:20

  • 1
    Her sabah güne başkerken kavrulmuş badem yemenin vücudunuza çok faydalı olabileceğini biliyor muydunuz? Kavrulmuş bademler koletreolden, şekere, hatta sindirim sağlığına kadar pek çok soruna iyi geliyor.
  • 2

    BADEM BİR SÜPER BESİN

    Diğer kuruyemişlerle karşılaştırıldığında, bir porsiyon kavrulmuş badem en yüksek miktarlarda lif, protein, tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlar, magnezyum, kalsiyum, E vitamini, fitosteroller, fenolik asitler ve daha birçok besin sağlar. Her sabah 6 kavrulmuş badem yemenin bazı faydaları şunlardır:
  • 3
    Aç karnına kavruşmuş badem yemek, besinlerin biyoyararlanımını artırabilen enzimlerin salınmasına yardımcı olur ve vücudunuzun kemikleriniz ve kaslarınız için harika olan E vitamini, magnezyum ve kalsiyum gibi vitamin ve mineralleri emmesini kolaylaştırır.
  • 4

    KALP SAĞLIĞINI DESTEKLER

    Yüksek bir bitki proteini kaynağı olan bademler ayrıca trans yağ içermez ve sağlıklı tekli doymamış yağlar açısından zengindir.
  • 5
    Kötü kolesterol türü olan düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) seviyelerini düşürmeye ve iyi tür olan yüksek yoğunluklu lipoprotein (HDL) seviyelerini artırmaya yardımcı olurlar.
  • 6
    Bu, kalp sağlığınızı korumanıza ve potansiyel olarak kalp hastalığı riskini azaltmanıza yardımcı olur.
  • 7

    BEYNİ GELİŞTİRİR

    Bir gecede kavrulmuş bademler, riboflavin ve L-karnitin açısından zengin oldukları için beyin fonksiyonlarını ve bilişsel hafızayı geliştirir. Her sabah sadece altı parça badem tüketmek beyin gücünüzü artırmanıza yardımcı olabilir.
  • 8

    KİLO KONTROLÜ

    Altı adet kavrulmuş badem, iyi bir enerji ve antioksidan kaynağıdır ve bu da onları kahvaltınıza eklemek için harika bir seçenek haline getirir. Tokluk hissi sağladıkları ve kalori alımınızı azalttıkları için kilo yönetimine yardımcı olurlar.
  • 9

    DİYABET YÖNETİMİ

    Kavrulmuş bademler, düşük karbonhidrat ve yüksek protein, lif ve özellikle kan şekeri yükselmelerini ve insülin direncini önleyen magnezyum açısından diyabet hastaları için harikadır.
  • 10

    KOLAY SİNDİRİM

    Kavurma işlemi bademlerde bulunan ve temel minerallerin emilimini engelleyebilen fitik asidin parçalanmasına yardımcı olur.
  • 11
    Bu, bademlerin sindirimini kolaylaştırır ve şişkinliği önler.

    Bu nedenle, günde yaklaşık 6 badem (42 kalori) yemenin bir veya iki değil, birden fazla sağlık faydası vardır. Bu nedenle, bir süper gıda olarak kabul edilir. Sabahları bir avuç kavrulmuş badem yemek kesinlikle şiddetle tavsiye edilir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız