Güneş lekelerini silgi gibi siliyor! Suyla karıştırıp sürün: Ciltte iz, yara, sivilce bırakmıyor

Yaz ayları geldiğinde deniz, kum, güneş derken cildiniz güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumak zor olabiliyor. Cildinizin lekelenmesini önlemek, cilt kanseri riskini ortadan kaldırmak için uzmanlar her mevsim özellikle de yaz mevsiminde güneş kremi kullanmanızı öneriyor. Ancak cildinizi güneşten korumanıza rağmen yine de leke sorunuyla karşı karşıya kalıyorsanız bunun için doğal bir çözüm önerisi var. Evde bulunan bir malzemeyle cildinizdeki lekelerin görünümünü hafifletebiliriniz.

Haberler ntv.com.tr 31.07.2024 - 09:25

  • 1
    Cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumadığınızda leke problemiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Cildinizdeki koyu lekeler aynaya her baktığınızda canınızı sıkabilir.
  • 2
    Yaz aylarınde güneşlenmeyi çok seviyor olabilirsiniz. Ancak güneşlenirken cildiniz için üst düzey bir koruma sağlamalısınız. Güneş kremleri cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden koruyan en pratik yollardan biri.
  • 3
    Cildinizi ve vücudunuzu güneşten korumanıza rağmen hale lekelenme sorunuyla karşı karşıya kalıyorsanız bu lekeleri önlemek için doğal çözüm önerileri de var.
  • 4
    Elma sirkesi, doğal cilt bakımı denildiğinde ilk akla gelen doğal öneriler arasında yer alıyor. Elma sirkesi, antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip olduğu için ciltteki bakterileri temizlemeye yardımcı olabilir. Bu özellik, sivilce ve diğer cilt problemlerinin azalmasına katkıda bulunabilir.
  • 5
    Cilt bakımında kullanılan muhteşem bir doğal kaynak olan elma sirkesi sivilce, sivilce izi, yara, güneş lekelesi, koyu halkalar üzerinde etkili olabiliyor.
  • 6

    ELMA SİRKESİ GÖZENEKLERİ TEMİZLİYOR

    Cilt yüzeyinde biriken ölü hücreler gözeneklerin tıkanmasına sebep olur. Tıkanmış gözeneklerde cilt problemlerini ortaya çıkarır.
  • 7
    Elma sirkesi ile yüzünüzü sildiğinizde cildi ölü hücrelerden arındırabilirsiniz. Peeling kadar etkili olan elma sirkesi, cildi tamamen arındırır. Kusursuz ve canlı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.
  • 8

    LEKELERİ HAFİFLETİP CİLT TONUNU EŞİTLİYOR

    Cildinizde akne, sivilce ya da güneş ışınlarından kaynaklı ton eşitsizlikleri oluşabilir. Cildinizdeki koyu halkalar canınızı sıkıyorsa elma sirkesi ile cilt lekelerini açabilirsiniz. Cilt lekeleri için piyasada çok fazla profesyonel ürün bulunsa da elma sirkesinin o ürünlerden etkisi daha da fazladır.
  • 9
    Elma sirkesi cilt lekelerini açarak cildi beyazlatır. Cilt tonunu eşitleyerek her zaman aydınlık bir cilde sahip olmanıza destek olur. Cilt lekeleri için elma sirkesi kullanmak istiyorsanız yine her gece uyumadan önce suyla karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz.

  • 10
    Elma sirkesi güneş sonrasında cilt yüzeyinde oluşan koyu lekeler üzerinde de etkilidir. Düzenli kullanıldığında bu lekelerin görünümünü hafifleterek cilt tonunu eşitler.
  • 11

    YAŞLANMA ETKİLERİNİ ORTADAN KALDIRIYOR

    İçerdiği antioksidanlar sayesinde cildin serbest radikallerden korunmasına yardımcı olabilir. Bu, yaşlanma belirtilerinin gecikmesine katkıda bulunabilir.
  • 12

    CİLTTEKİ ÖLÜ HÜCRELERİ TEMİZLİYOR

    Elma sirkesi, asidik özelliği sayesinde hafif bir eksfoliyatör gibi davranabilir ve ölü cilt hücrelerinin temizlenmesine yardımcı olabilir.

    ÖNEMLİ! Elma sirkesi asidik olduğu için doğrudan cilde uygulanmadan önce seyreltilmesi önerilir. Ayrıca, hassas ciltler için alerji veya tahriş riski taşıyabileceğinden, ilk kullanımdan önce küçük bir bölgede test edilmesi faydalı olabilir.
  • 13
    Kısacası, elma sirkesi cildin sağlığına katkıda bulunabilir, ama her zaman dikkatli ve bilinçli kullanmak en iyisidir.

  • 14

    ELMA SİRKESİNİ CİLDE UYGULARKEN DİKKAT!

    Elma sirkesi asidik bir yapıda olduğu için tek başına kullanılmaması önerilir. Elma sirkesini suyla seyrelterek cildinize uygulamalısınız. Bir parça pamuğa suyla seyreltilmiş elma sirkesini sürün ve sadece lekelerin üzerine uygulayın. Cildinizde 10-15 dakika beklettikten sonra suyla arındırın.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.