Felç riskini azaltıyor, kötü kolesterolü düşürüyor! Sofrasından eksik etmeyen sağlıklı yaşıyor

Yer fıstığı severek tüketilen atıştırmalıkların başında geliyor. Çiğ ya da kavrulmuş olarak tüketilen fıstık, sağlık içinde pek çok fayda sağlıyor. Yer fıstığı  protein, yağ ve çeşitli faydalı besinler açısından zengin olduğu için vücut sağlığını korumanıza yardımcı olabilir. 

Haberler ntv.com.tr 19.09.2024 - 09:14

  • 1

    KİLO KAYBI

    Yiyerek kilo verebilir misiniz? Bir avuç fıstık yiyin! Fıstık veya fıstık ezmesinin düzenli tüketimi sağlıklı bir kiloyu korumaya yardımcı olabilir.
  • 2
    Çalışmalar, haftada en az iki kez fıstık yiyen kişilerin obeziteye daha az eğilimli olduğunu göstermektedir. Sabahları ekmekle fıstık ezmesi yemek, günün ilerleyen saatlerinde aşırı yeme eğilimini azaltabilir.
  • 3

    KOLESTEROL AZALTMA

    Her gün fıstık yemek, kolesterol seviyenizi önemli ölçüde azaltabilir ve birçok hastalık riskini önleyebilir.
  • 4
    Yer fıstığı, LDL'yi (kötü kolesterol) düşürmeye ve HDL'yi (iyi kolesterol) artırmaya yardımcı olan tekli doymamış yağ asitleri (MUFA), özellikle oleik asit içerir. Bu, sağlıklı bir kan lipit profilini destekleyerek koroner arter hastalığını önleyebilir ve felç riskini azaltabilir.
  • 5

    YAŞLANMA KARŞITI

    Gerçekten olduğunuzdan daha genç görünmek istemiyor musunuz? Fıstıklara yönelin çünkü kaliteli bir şarap gibi yaşlanmanıza yardımcı olabilirler
  • 6
    Yer fıstığı, kolajen üretimi için gerekli olan önemli miktarda C vitamini içerir. Kolajen, cildin sıkılığını ve elastikiyetini korumaya yardımcı olur, böylece kırışıklıkları ve renk bozulmasını önler.
  • 7

    KANSERİ ÖNLEME

    Yer fıstığı, midede kanserojen nitrozamin oluşumunu sınırlayarak mide kanseri riskini azaltabilen, özellikle p-kumarik asit olmak üzere polifenolik antioksidanlar açısından zengindir.
  • 8
    Yer fıstığı, kanserlere ve diğer hastalıklara karşı koruyucu bir işlev gören resveratrolün mükemmel bir kaynağıdır.
  • 9

    FELÇ RİSKİNİ AZALTMA

    Yer fıstığında bulunan resveratrolün, kan damarlarındaki moleküler mekanizmaları değiştirerek ve vazodilatör bir hormon olan nitrik oksit üretimini artırarak inme riskini azalttığına inanılmaktadır.

    Yer fıstığı kan şekeri kontrolünü olumlu yönde etkiler ve kalp sağlığını koruyabilir. Faydalı etkiler için her gün bir avuç yer fıstığı tüketilmesi önerilir.

  • 10

    DEPRESYONU ÖNLER

    Yer fıstığı, kasvetli yüzleri gerçekten uzaklaştırabildiği için mutlu bir atıştırmalıktır! Yer fıstığındaki triptofan, depresyonla savaşmaya yardımcı olan serotonin salınımını artırır. Düşük serotonin seviyeleri genellikle depresyona neden olur. Yer fıstığı çeşitli sağlık yararları sunar ve onları düzenli bir diyete değerli bir katkı haline getirir.

    ÖNEMLİ! Fıstık alerjisi çok sık görülebilir. Herhangi bir sağlık problemi yaşamamak için yer fıstığını beslenme listenize eklemeden önce mutlaka bir uzmana danışın.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.