Düşük karbonhidrata sahip 5 tahıl! Kilonuzu yönetiyor, kan şekeri seviyesini koruyor

Kilo vermek isteyenler genellikle diyet listelerinde karbonhidrat içeren besinlere yer vermez. Ancak gün boyu enerjini korumak ve daha dinç hissetmek için bazı düşük karbonhidrata sahip tahılları tüketebilirsiniz. 

Haberler ntv.com.tr 22.08.2024 - 11:03

  • 1
    Kilo vermek için diyet yapan kişiler genellikle karbonhidratı düşük ve vücutlarına gün boyunca enerji sağlayan tahılları tüketirler.
  • 2
    Dengeli bir diyet uygulamak için karbonhidrat alımını izleyen kişiler için uygun tahılları seçmek oldukça önemli olabilir.
  • 3
    Bu 5 tahıl, besin açısından zengin ve karbonhidrat açısından düşük oldukları için sağlık bilincine sahip olanlar için harika seçeneklerdir.
  • 4

    1- KİNOA

    Doğru nedenlerle popülerlik kazanan ve ünlülerin favorilerinden biri olan kinoa, daha az karbonhidrat içerir ve besin açısından zengindir.

    Ayrıca, dokuz temel amino asidin hepsini içerdiği için eksiksiz bir proteindir. Kinoa ayrıca, kan şekeri seviyelerini dengeleyen ve sindirime yardımcı olan yüksek lif içeriğine sahiptir.
  • 5

    2- İNCİ DARISI

    İnci darısı yüksek lif içeriğine ve düşük karbonhidrat içeriğine sahiptir. 100 gramda sadece 23 gram karbonhidrat ile, sağladıkları enerjiden ödün vermeden karbonhidratları azaltmaya çalışan kişiler için harika bir seçimdir.
  • 6

    3- ARPA

    Arpa, kilo kontrolü yapanlar için harika bir tahıldır ve cevizli aroması ve çiğnenebilir dokusu nedeniyle değerlidir. Özellikle kalp sağlığını iyileştirdiği ve kan şekeri seviyelerini kontrol altında tuttuğu bilinen beta-glukan olmak üzere diyet lifi açısından zengindir ve diğer birçok tahıldan daha düşük karbonhidrat içeriğine sahiptir.
  • 7

    4- RAGİ(PARMAK DARI)

    Güney Hindistan mutfağında sıklıkla kullanılan besin açısından yoğun bir tahıl olan ragi, 100 gramda sadece yaklaşık 27 gram karbonhidrat içerdiği ve kalsiyum ve demir açısından zengin olduğu için besleyici olan düşük karbonhidratlı bir seçenektir.

    Bu tahıl glütensizdir, daha az karbonhidrat içerir ve fosfor ve magnezyum gibi önemli minerallerle doludur. Düşük karbonhidratlı bir diyete esnek bir ektir çünkü kolayca sindirilir ve pilav veya yulaf lapası gibi çeşitli şekillerde hazırlanabilir.

  • 8

    5- KARABUĞDAY

    Karabuğday gerçekten bir tohumdur ve ismine rağmen buğdayla hiçbir benzerliği yoktur. Düşük karbonhidratlı bir diyet uygulayan herkes için harika bir seçenektir çünkü minimum karbonhidrat içerir ve lif açısından daha yüksektir, iyi miktarda protein içerir ve yaşlanmayı tersine çeviren ve vücudunuza fayda sağlayan antioksidanlara sahiptir.
  • 9
    Bu tahılları diyetinize ekleyerek daha az karbonhidrat yiyebilir ve yine de çok çeşitli lezzetli ve besleyici yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz.
  • 10
    Bu tahıllar, amacınız kan şekeri seviyelerini korumak, kilonuzu yönetmek veya sadece daha iyi beslenmek olsun, eklenen karbonhidratlar olmadan çok sayıda fayda sağlar.

    ÖNEMLİ! Diyet listenize bu tahılları eklemeden önce mutlaka bir uzmana danışın.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.