Doğadaki en güçlü antioksidan buymuş! Şifa kaynağı olduğunu bilen yok, vücudu gençleştiriyor

Sağlıklı bir yaşam sürmek ve her yaşta genç görünmek için doğanın lezzetli meyvelerinden faydalanmanız gerekebilir. Bazı meyveler güçlü birer antioksidan kaynağıdır. Böğürtlen de en fazla antioksidan içeren kırmızı meyvelerden biri. Düzenli olarak böğürtlen yemek hücre hasarını engelleyerek erken yaşlanmanızı önleyebilir, kan şekerini dengede tutara açlık krizlerinin önüne geçebilir.

Haberler ntv.com.tr 20.09.2024 - 09:57

  • 1
    Vücuda antioksidan yüklemek, bağışıklığı güçlendirmek ve daha sağlıklı uzun ömürlü olmak için beslenme listenizi gözden geçirmelisiniz. Doğadaki bazı meyveleri beslenme listenize eklemek daha sağlıklı olmanıza, gençleşmenize yardımcı olabilir.
  • 2
    Böğürtlen, sağlık açısından çeşitli faydaları olan besleyici bir meyvedir. En zengin antioksidan kaynaklarından biri olan böğürtlen, serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stresi koruyarak yaşlanmayı geciktirebilir ve çeşitli sağlık sorunlarını ortadan kaldırabilir.
  • 3
    Organik asitler, mineraller ve vitaminler yönünden zengin olan böğürtlenin tüketiminin yaygınlaşmasının üretimin de yaygınlaşmasına yol açıyor.
  • 4
    Özellikle Ordu'da yılda 4 ton böğürtlen üretilmesine, üreticilerin pazar sıkıntısı yaşamamalarına rağmen pek çok insanın böğürtlenin bir şifa kaynağı olduğunu bilmiyor.
  • 5

    BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DESTEKLER

    Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı dirençli olmak istiyorsanız böğütlen tükemeye başlayabilirsiniz. İçerdiği C vitamini sayesinde böğürtlen, bağışıklık sistemine son derece fayda sağlar. Vücudu hastalıklara karşı korur ve direnci artırır.
  • 6

    KALP VE CİLT SAĞLIĞI

    Böğürtlen, lif, potansiyel, savunma ve antioksidanlar içerir. Kalp sağlığı açısından faydalıdır, damar sağlığına fayda sağlar. Böğürtlenin saldırgan antioksidanlar, cilt savunmalarını destekleyebilir ve yaşlanma belirtilerini geciktirir. Ayrıca, cilt altına karşı koruma sağlayabilir.
  • 7

    KİLO KONTROLÜNE YARDIMCI OLUR

    Böğürtlenin düşük glisemik indeksi vardır. Bu da kan şekerinin kontrolü altında okumaya yardımcı olabilir. Ancak, diyabet durumunda herhangi bir besin tüketmeden önce doktora danışmanız önemlidir.
  • 8

    SİNDİRİM SİSTEMİNİ DESTEKLER

    Lif içeriği sayesinde böğürtlen, sindirim sağlığını düzenler, kabızlığı önleyebilir ve bağırsaklara son derece iyi gelir. Ayrıca böğürtlen, kanser riskini azaltabileceğine inanılan bazı hücreleri içerir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.