Dışarı çıkmadan 10 bin adım atmanın 5 basit yolu

Kaslarınızı çalıştırmak ve vücut sağlığınızı koruyup kronik hastalıkların riskini azaltmak için uzmanlar her gün 10 bin adım atmanızı öneriyor. Ancak bunun için dışarı çıkmaya vakit ayıramıyorsanız evinizin veya ofisinizin sınırları içinde yürüyüş yapabilmek mümkün. İşte dışarı çıkmadan 10 bin atım atmanın basit yolları. 

Haberler ntv.com.tr 15.10.2024 - 14:31

  • 1
    American Heart Association'da yayınlanan bir araştırmaya göre, yürüyüş kalp hastalıklarını azaltabilir. Yürüyüş sağlıklı bir seçenektir. Çünkü kilo vermenize ve kemiklerinizi ve kaslarınızı güçlendirmenize yardımcı olabilir. Evinizde veya ofisinizde yürümek hedefinizi tamamlamanıza ve formda kalmanıza yardımcı olabilir.
  • 2
    Yürümek sadece bir egzersiz değil, aynı zamanda fitness seviyenize katkıda bulunmada uzun bir yol kat eden sağlıklı bir alışkanlıktır. 10.000 adım atma fikri, bu alışkanlığı rutininize dahil etmeniz için sizi motive etmektir.
  • 3
    Sürekli oturmak kas ve kemik sağlığınıza zarar verebilir, kronik ağrılara yol açabilir, kilo almanıza ve obeziteye bağlı hastalıklara yakalanma riskinizi artırabilir. Kapalı bir ortamda 10.000 adım atma hedefi belirlemek, fitness hedeflerinize ulaşmak için bir başlangıç noktas olabilir. İşte dışarı çıkmadan 10 bin adımı tamamlamanın yolu
  • 4

    1. BALKONU KULLANIN

    Geniş bir balkonunuz veya terasınız varsa, biraz güneş ışığı almak ve adım sayınızı artırmak için sabahları yürüyüşe zaman ayırın. Yürürken, kuşların büyüleyici seslerini dinlediğinizden ve duyularınızı canlandırmak için yemyeşil çevreyi gözlemlediğinizden emin olun.
  • 5

    2. HER ÖĞÜNDEN SONRA YÜRÜYÜN

    Kahvaltı, öğle yemeği veya akşam yemeği olsun, her öğünden sonra yürümek, sindirime yardımcı olmasının yanı sıra kan şekeri seviyelerini korumak için faydalı olabilir. Sizi daha enerjik hale getirebilir ve öğleden sonraki düşüşü önleyebilir. Bu aynı zamanda adım sayınızı artırmanın harika bir yoludur.
  • 6

    3. EN SEVDİĞİNİZ ŞARKILARDA DANS EDİN

    10.000 adım hedefinize ulaşmanın en kolay yollarından biri, arka planda müzik çalarak ve ona göre dans etmektir. Ayrıca, şirket edinmek için çevrimiçi dans gruplarına da katılabilirsiniz. Evinizin etrafında dans etmek egzersiz yapmanın eğlenceli bir yoludur. Dans, tüm vücudu çalıştıran bir egzersizdir.
  • 7

    4. HER SAAT HAREKET EDİN

    Ofiste veya okuldayken, bütün gün masada oturup çalışmak veya ders almak vücut sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Adım sayınızı artırmak için her saat hareket etmeyi denemelisiniz. Küçük bir mola verin ve arkadaşlarınızla ofiste veya üniversitede yürüyün. Duruşunuzu korumanıza, hedefinizi tamamlamanıza ve formda kalmanıza yardımcı olacaktır.
  • 8

    5. TELEFONDA KONUŞURKEN YÜRÜYÜN

    Bu en eski yöntemlerden biri ancak her zaman etkilidir. Resmi bir görüşme veya kişisel bir sohbet için telefonda konuşurken oturmaktan kaçındığınızdan emin olun.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.