Damarları temizleyen 6 doğal içecek: Detoks etkisiyle ürik asit seviyesini düşürüyor

Eklem yerlerinde keskin, ağrılı sancılar hissediyor musunuz? Bu, yüksek ürik asit seviyelerinin bir işareti olabilir. Ürik asit, vücudumuzun belirli yiyecekleri parçaladığında ürettiği bir şeydir ve çok fazla olduğunda eklemlere yerleşebilir ve pek çok sağlık sorununa neden olabilir. Normalde ürik asit seviyeleri 3,5 ila 7,2 mg/dL arasında olmalıdır, ancak bu oranın üzerindeyse vücuttaki ürik asit seviyesini düşürmek gerekir.

Haberler ntv.com.tr 29.09.2024 - 10:58

  • 1

    Ürik asit yüksekliği kişilerde kalp ve damar hastalıkları için bir risk oluşturmakta olup yine obezite, diyabet, hipertansiyon hastalıkları için de bir uyarıcı bulgudur.

    Ürik asidin fazlası damarlarlarda birikerek damar sertliğine, kalp kapaklarınızda birikerek kalp kapak problemlerine de yol açabilir.

  • 2
    Bu doğal içeceklerin her biri benzersiz detoks özelliklerine sahip. Ispanak, toksinlere bağlanarak ve bunları vücuttan atarak sindirim sistemini temizlemeye yardımcı olan bir bileşik olan klorofil açısından zengindir.
  • 3
    Salatalık nemlendiricidir ve idrar yoluyla toksinlerin atılmasına yardımcı olurken, daha önce de belirtildiği gibi zencefil sindirime yardımcı olur ve iltihabı azaltır. Limon suyu ferahlatıcı bir canlılık katar ve yüksek C vitamini içeriğiyle karaciğer detoksunu destekler.

  • 4

    Bu detoks içeceği, mideyi temizlemeye, sindirimi iyileştirmeye ve genel sağlığı desteklemeye yardımcı olan bir besin kaynağıdır.

    Journal of Agricultural and Food Chemistry'de yayınlanan bir araştırmaya göre, bu içecekteki bileşenler vücudun doğal detoks süreçlerini destekleyen temel besinleri sağlar ve bu da onu günlük rutininize mükemmel bir katkı haline getirir.

  • 5
    Ürik asit seviyesini düşürmek için doğanın yardımcı olabilecek bazı basit çözümleri var. İşte ürik asit seviyelerini kontrol altında tutmaya yardımcı olmak için evde yapacağınız detoks etkisi 6 doğal içecek.
  • 6

    1- SABAHLARI LİMON SUYU

    Güne limon suyuyla başlamanın çok ferahlatıcı bir yanı var. Bu içecek aslında ürik asidi düşürmeye yardımcı olabilir. Limonlardaki yüksek C vitamini içeriği, vücudun fazla ürik asidi parçalamasına ve dışarı atmasına yardımcı olur. Her sabah bir bardak ılık suya yarım limon sıkıp bir bardak için.
  • 7

    2- ZERDEÇAL SÜTÜ

    Zerdeçal sütü bir fincanda sıcak bir kucaklama gibidir. Ancak sadece rahat hissetmek için değil, zerdeçal iltihapla savaşma ve ürik asit seviyelerini düşürme konusunda hayat kurtarıcıdır.

    Bu, zerdeçalda bulunan sihirli bileşik olan kurkumin sayesindedir. Yatmadan önce bir bardak ılık süte bir tutam zerdeçal ekleyin ve gerçekten iyileştirici güçlerini hissedebilirsiniz.

  • 8

    3- SALATALIK SUYU

    Salatalığı düşündüğümüzde, hemen serinletici ve ferahlatıcı bir şey hayal ederiz. Ve salatalık suyunun vücuda yaptığı tam olarak budur. Salatalıkların %90'ı sudur ve bu da ürik asit de dahil olmak üzere toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

    Ayrıca, pürinleri çok düşüktür, bu da soruna katkıda bulunmayacakları anlamına gelir. Bir miktar suyla karıştırın ve sıcak bir günde tadını çıkarın.

  • 9

    4- KARPUZ SUYU

    Karpuz sadece yaz mevsimine özgü bir ikram değildir; aynı zamanda yüksek ürik aside karşı gizli bir silahtır. Bu meyve çoğunlukla sudur, bu da böbreklerin fazla ürik asidi daha verimli bir şekilde atmasına yardımcı olduğu anlamına gelir.

    Ayrıca pürinleri de düşüktür, bu nedenle bir alevlenmeyi tetikleme konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Ürik asit seviyelerini kontrol altında tutmaya yardımcı olan tatlı, nemlendirici bir destek için bir bardak karpuz suyu karıştırın.

  • 10

    5- ZENCEFİL ÇAYI

    Bu, zencefil çayının sıcaklığını ve canlılığını sevenler içindir. Zencefil güne baharatlı bir tat katmakla kalmaz, aynı zamanda ürik asit seviyelerini azaltmaya yardımcı olan iltihap önleyici faydalarla da doludur. Birkaç taze zencefil dilimini suda kaynatın ve çayı yapmak için biraz bal ekleyin. Eklem için harikalar yaratan sakinleştirici bir çay gibidir.
  • 11

    6- YEŞİL ÇAY

    Yeşil çay, bir fincanda mini bir meditasyon gibi hissettiren içeceklerden biridir. Ancak sakinleştirici etkilerinin ötesinde, vücudun fazla ürik asidi işlemesine ve ortadan kaldırmasına yardımcı olan antioksidanlarla da doludur. Düzenli olarak yeşil çay içmek, böbreklere her şeyin sorunsuz bir şekilde akmasını sağlamak için nazik bir dürtü sağlayabilir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.