Çatlakları tedavi eden 5 doğal yöntem: Vücuttaki dolaşımı artırıyor

Çatlaklar, ani kilo alımı ve kas kütlesindeki artış nedeniyle oluşan küçük izlerdir ve hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilir. Ciltteki bu çizgiler, bazen cildinize zarar verebilecek lazer tedavisi gibi pahalı tedavilerle silinebilir. Ancak diğer yandan bu çizgileri tedavi etmek için kullanacağınız doğal yöntemle de var.

Haberler ntv.com.tr 27.09.2024 - 15:18

  • 1

    ALOE VERA

    Tıbbi ve cilt bakımıyla zenginleştirilmiş bu sulu meyve, doğal bir nemlendirici, soğutucu görevi görür ve cilt gözeneklerinizi anında yatıştırır.
  • 2
    Diğer ek antioksidan içeriği, diğer iltihap giderici özelliklerle birlikte A ve C vitaminlerini içerir. Aloe veranın tatlı badem yağıyla günlük uygulanması, kaşıntıyı ve çatlakların görünümünü azaltacaktır.
  • 3

    ŞEKER

    Her evde bulunan şeker vücut için doğal bir peelingdir ve mikrodermabrazyon için de kullanılır. Ölü hücreleri temizler ve vücuttaki dolaşımı anında artırarak cildinizin genel görünümünü iyileştirir.

    Biraz şekeri ezin, bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağıyla karıştırın, çatlaklarınızın üzerine uygulayın ve nazikçe peeling işlemine başlayın. Üzerine bir nemlendirici ekleyin ve sonuçları görün.

  • 4

    HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI VE TATLI BADEM YAĞI

    Hindistan cevizi ve tatlı badem yağları gibi besleyici yağlar, cildimizin derinliklerine nüfuz eden ve güçlü bir cilt bariyeri görevi gören nemlendiriciler olarak hizmet eder. Her iki yağın birlikte veya tek tek uygulanması, özellikle yeni oluşan çatlaklar üzerinde, bunların zamanla kaybolmasını sağlayacaktır.
  • 5

    LİMON SUYU

    Aktif bir antioksidan ve cilt aydınlatıcı olmasının yanı sıra limon suyu, genel cilt tonunuzu iyileştiren zengin bir C vitamini kaynağıdır. Tek başına uygulayabilir veya salatalık suyuyla karıştırarak çatlaklarınıza veda etmenize yardımcı olacak ferahlatıcı ama rahatlatıcı bir cilt maskesi oluşturabilirsiniz.
  • 6

    YUMURTA AKI

    Yumurta akı, cildin toplam nemlenmesini teşvik eden ve cildinizi sıkılaştırıp dolgunlaştırabilen, dolayısıyla çatlak izlerinin görünürlüğünü azaltan proteinler ve amino asitlerle doludur. İki yumurta akını çırpın ve çatlak izlerinizi köpükle tamamen örtün. Kurumasını bekleyin ve ardından nazikçe çıkarın. Bunu bir yağ veya nemlendirici krem ​​sürerek tamamlayın ve birkaç gün içinde farkı göreceksiniz.
  • 7
    UYARI! Bu doğal yöntemler vücut çatlakları için alternatif bir yöntem olabilir. Ancak denemeden önce mutlaka bir uzmana danışın.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.