Bilim insanları açıkladı:  Mola vererek yürümek daha fazla kalori yaktırıyor! 

Bilim insanları tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, mola vererek yapılan yürüyüşler, kesintisiz yürümekten daha fazla enerji harcamanıza neden oluyor.

Haberler ntv.com.tr 16.10.2024 - 11:02 Son Güncelleme : 16.10.2024 - 15:47

  • 1

    Bilim insanları kalori yakımını hızlandırmak isteyenler için alışılmadık bir tavsiyede bulundu. 

  • 2
    Araştırmalara göre, yürüyüş sırasında sürekli ilerlemek yerine kısa dinlenme molaları vermek, enerji tüketimini artırıyor ve daha fazla kalori yakmanıza yardımcı oluyor.
  • 3

    DAHA FAZLA OKSİJEN GEREKTİRİYOR 

    Gönüllü katılımcılarla yapılan testler, 10 ila 30 saniyelik aralıklarla yürümenin veya merdiven çıkmanın, aynı mesafeyi kesintisiz kat etmekten yüzde 20 ila yüzde 60 daha fazla oksijen gerektirdiğini ortaya koydu. 

  • 4
    Milano Üniversitesi'nden araştırmacı Francesco Luciano, “Daha kısa sürelerle yürüdüğümüzde, aynı mesafeyi kat etmek için daha fazla enerji kullanırız” dedi. Luciano bu durumun, yürüyüşün başında daha fazla oksijen tüketildiğini ve vücudun hareket ettikten sonra daha verimli hale geldiğini gösterdiğini belirtti.
  • 5
    Araştırma sonuçlarında bilim insanları, özellikle hareketsiz olan bireyler için kısa yürüyüşlerin ve merdiven çıkmanın sağlığa faydalarını vurguladı.
  • 6
    Bu çalışma, obezite ve felç geçiren bireyler gibi hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler için rehabilitasyon programları tasarlamakta da önemli bir rol oynayabilir. Luciano, “Kısa süreli yürüyüşlerin enerji taleplerini anlamak, fiziksel aktiviteyi daha kapsayıcı bir şekilde teşvik etmemize yardımcı olabilir” dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.