Beyaz saçlar için ezber bozan çözüm! Bu bitkinin kökleri saçları doğal rengine çeviriyor
Beyaz saçlar yaşlanma sürecinin doğal bir parçası olarak kabul edilir. Ancak sadece ileri yaşlarda değil genç yaşlarda saçlarınızda beyaz saç telleri görebilirsiniz. Saçların beyazlamasını tetikleyen pek çok faktör bulunur. Genetik faktörler bunun en başında yer alır. Beyaz saçlarını kapatmak isteyenler boya gibi kimyasal içeren yöntemlere başvurabilir. Ancak beyaz saçları kapatmanın doğal yolları da var.
Haberler ntv.com.tr 14.08.2024 - 09:51
-
-
-
Beyaz saç telleri özellikle 30'lu yaşlar itibariyle gözle görülür şekilde artmaya başlar. Yaşlanma sürecinin doğal bir parçası olarak kabul edilen beyaz saç telleri erken yaşlarda da ortaya çıkabilir. Bu genellikle genetik özelliklerden kaynaklı olabilir.
-
Saç beyazlaması zamanla saç köklerinin pigment hücrelerini kaybetmesiyle ortaya çıkmaya başlar.
-
-
Düzensiz yaşam ve yetersiz beslenme, stres gibi faktörler de saçların erken beyazlamasına yol açar. Beyaz saçlardan şikayetçi olanlar genellikle bunu tamamen çözmenin yollarını arıyor.
-
Saç boyaları ile beyaz saçlarınıza geçici olarak çözüm bulsanız da beyaz saçlar üzerinde çok etkili olan doğal yöntemler var. Beyaz saçları doğal rengine çeviren bu yöntemler sayesinde saç boyasına gerek kalmadan beyaz saçları tarihe gömebilirsiniz.
-
-
Beyaz saçlar son derece can sıkıcı olabilir. Beyaz saçların en büyük sebebi genetiktir. Ancak çeşitli nedenlere bağlı olarak saçlarda beyazlar görülebilir.
-
İnsan vücudunda cildin tamamına yayılan milyonlarca saç kökü veya küçük keseler bulunur. Folikül adı verilen bu kökler, melanin içeren pigment hücreleri üretir. Saç beyazlaması zamanla saç köklerinin pigment hücrelerini kaybetmesiyle ortaya çıkmaya başlar.
Doğal süreçte vücut tarafından üretilen melanin, saç tabakasında birikir ve saçların kızıl, kahverengi, sarı veya siyah parlamasını sağlar. Yaşlandıkça, saç hücreleri daha az melanin üretir. -
-
Melanin pigmenti yeterince üretilmediğinde saçlar beyazlamaya başlar. Yani beyaz saçlar yaşlanmanın doğal bir sürecini olarak kabul edilir. Ancak sadece yaş aldıkça beyaz saçlar ortaya çıkmaz. Çok erken yaşlarda da beyaz saç telleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Saçlarınızın beyazlama süreci tamamen genetiğinizle ilgilidir. Bazı insanlar gri saçları 20'li yaşlarında fark ederken bazıları ise 40'lı yaşlarda bile çok az beyaz saç teline sahiptir. Genellikle saçlar 30'lu yaşlar itibarıyla beyazlamaya başlar.
-
Genetik faktörlerin dışında saçların beyazlamasına sebep olan pek çok etken vardır. Stres, , hormon dalgalanmaları ve metabolik bozukluklar, düzensiz beslenme ve vitamin eksikliği de saçlarınızın erken beyazlamasına yol açar.
-
-
Saç sağlığı doğrudan tükettiğiniz besinlerle ilgilidir. Vitamin ve mineral kaynağı besinler tüketerek saçların erken beyazlamasını durdurabilirsiniz.
-
Şu anda saçın erken beyazlamasının bilinen bir tedavisi olmasa da, bazı yaşam tarzı değişiklikleri ve tedaviler daha fazla beyazlamayı yavaşlatmaya veya önlemeye yardımcı olabilir.
-
-
Özellikle saç boyası kullanmadan ve saçlarınıza kimyasal etkili saç boyalarını bulaştırmadan saçlarınızı doğal rengine çevirebilirsiniz.
-
KINA
Bir macun oluşturmak için kına tozunu sıcak suyla karıştırın. Saçınıza uygulayın ve birkaç saat bekletin. Su ile durulayın. Kına saçınıza kırmızımsı-turuncu bir renk verebilir. -
-
HAVUÇ SUYU
Birkaç havucu kaynatın ve suyunu soğumaya bırakın. Saçınıza uygulayın ve bir saat bekletin. Su ile durulayın. Havuç suyu saçınıza kırmızımsı-turuncu bir renk verebilir. -
PANCAR SUYU
Birkaç pancarı kaynatın ve suyunu soğumaya bırakın. Saçınıza uygulayın ve bir saat bekletin. Su ile durulayın. Pancar suyu saçınıza kırmızımsı mor bir ton verebilir. -
-
RAVENT
Ravent köklerini suda kaynatın ve soğumaya bırakın. Saçınıza uygulayın ve bir saat bekletin. Su ile durulayın. Ravent saçınıza kırmızımsı kahverengi bir renk verebilir. -
PAPATYA
Güçlü bir papatya çayı demleyin ve soğumaya bırakın. Saçınıza uygulayın ve bir saat bekletin. Su ile durulayın. Papatya saçınıza açık sarı bir renk verebilir.
UYARI! Bu gibi doğal yöntemleri denemeden önce mutlaka bir uzmandan yardım alın. -